Managed hosting door True

Huawei sluit Wi-Fi-deal met Ajax en ArenA

 

Huawei

Voetbalclub Ajax en de stadion Amsterdam ArenA hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Huawei. De Chinese ict-dienstverlener levert een open wireless local area network (lan). Via dat netwerk kunnen supporters tijdens wedstrijden gratis gebruikmaken van internet. De overeenkomst met de ArenA heeft een looptijd van vijf jaar. Volgens Huawei wordt het netwerk in de Amsterdam ArenA het grootste open draadloze lan van Nederland.

Het netwerk moet begin 2015 volledig zijn opgeleverd. De partnerovereenkomst met Ajax zal drie jaar duren. Aan de overeenkomst is een sponsorpakket verbonden. Het Chinese ict-bedrijf, zowel actief op de consumenten- als de zakelijke markt, hoopt daarmee de naamsbekendheid in Nederland te vergroten.

Computable berichtte eerder over over de plannen van Huawei voor aanleg van een Wi-Fi-netwerk in de ArenA. Huawei-woordvoerder Theo van Andel lichtte toen toe. ‘Vaak levert Wi-Fi een probleem op als veel mensen er tegelijkertijd gebruik van maken. Wij kunnen dit oplossen en daarover zijn we met de Amsterdam ArenA in gesprek.’ Huawei leverde vergelijkbare netwerken op voor stadions van de Schotse voetbalclub Glasgow Rangers en het Duitse Borussia Dortmund.

Het nieuwe Wi-Fi-netwerk staat los van het 2G-, 3G- en 4G-netwerk die KPN eerder samen met Vodafone en T-Mobile in de Amsterdam ArenA realiseerde

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5091872). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.