Managed hosting door True

Lenovo meldt recordverkoop PC's

 

De Chinese hardwareleverancier Lenovo verkocht het afgelopen boekjaar een recordaantal pc's, smartphones en tablets. De Chinezen verkochten 55 miljoen pc's, vijftig miljoen smartphones en 9,2 miljoen tablets. Volgens het bedrijf is dat gemeten naar aantallen een nieuwe record voor het bedrijf. Dat meldt de leverancier bij de bekendmaking van de jaarcijfers over het gebroken boekjaar dat loopt tot en met 31 maart 2014.

De omzet groeide met 14 procent naar 38,7 miljard dollar (28,2 miljard euro). De winst kwam uit op 817 miljoen dollar (zo'n 596,3 miljoen euro), een groei van 29 procent.

Het marktaandeel op de pc-markt groeide met 2,1 procentpunt naar 17,7 procent, daarmee blijft Lenovo concurrent HP, dat lang op de eerste plaats stond, voor. Lenovo zegt vooral in Europa fors meer computers te hebben verkocht, waar het van oudsher vooral op de thuismarkt gericht is.

De wereldwijde verkoop van smartphones steeg met 59,4 procent. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen zo'n 5 procent van de smartphonemarkt in handen en laat bedrijven als LG en Sony achter zich. Samsung, Apple en het eveneens Chinese Huawei staan nog boven Lenovo. Het bedrijf licht toe dat het nog voor het einde van 2014 de overname van Motorola afrond. Google verkocht het telefoonbedrijf voor 2,9 miljard dollar aan Lenovo.

Benelux

Volgens Andreas Mayer, general manager Benelux bij Lenovo, boekt het bedrijf 'enorme' vooruitgang in de Benelux. 'We blijven ons richten op het vergoten van ons marktaandeel. Volgens de laatste cijfers van analistenbureau IDC hebben we een jaar op jaar groei van 36 procent gerealiseerd in de gehele pc-markt.'

'We zijn erin geslaagd een sterke nummer-drie-positie te behouden en we lopen in op de concurrentie; we groeien gestaag en sneller dan de markt. In Nederland zijn we vijf keer en in België drie keer sneller gegroeid dan de markt.' Volgens Mayer komt de grootste groei uit de zakelijke markt. Het bedrijf zag de verkoop in dat segment in een jaar tijd groeien van 7,9 procent naar 11,6 procent marktaandeel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5090903). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.