Managed hosting door True

Mark Rutte bezoekt AM3-datacenter Equinix

 

Mark Rutte bezoekt AMS3-datacenter Equinix

V.l.n.r.: Richard Poolman (regional director Benelux bij Equinix-partner ServiceNow) Rick Pijpers (marketing directeur bij Equinix) Mark Rutte en Michiel Eielts.

Minister-president Mark Rutte bezocht 14 mei 2014 het Amsterdamse datacenter AM3 van Equinix. Hij wilde met eigen ogen zien welke waarde een datacenter toevoegt aan de Nederlandse economie. Rutte was vooral te spreken over de hefboomfunctie voor de werkgelegenheid en de bijdragen die datacenters leveren aan de economie. Hij kreeg een rondleiding in AM3 van Equinix Nederland-directeur Michiel Eielts.

Het Science Park Amsterdam is sinds 1998 het hart van ict en internet. Omdat Amsterdam het grootste internetknooppunt van Europa is, besloot Equinix zich hier in 2008 te vestigen. De datacenters AMS1 en AMS2 zijn inmiddels een volledig operationeel en de eerste helft van AM3 is inmiddels in gebruik genomen. De tweede helft van het datacenter wordt nog dit jaar operationeel, installatiebedrijf Unica is op dit moment bezig met het bouwen ervan.

Gunstig fiscaal klimaat

‘Het is vooral mooi om te zien hoe een datacenter als AM3 veel indirecte arbeid creëert’, zegt Rutte. ‘Daarnaast kan je in deze industrie heel succesvol zijn. De klanten van datacenters realiseren echt enorme omzetten. Door het creëren van een gunstig fiscaal klimaat is het voor datacenters ookinteressant om zich in Nederland te vestigen. Het is dan ook mooi om te zien dat bijna de hele wereld vertegenwoordigd is hier op de Amsterdamse Zuidas.’

In het Equinix-datacenter AM3 is, samen met AM2, ook één van de vier Rijksdatacenters gevestigd. Onder aanvoering van Rijkswaterstaat werd dit contract april 2013 getekend. Binnen dit conglomeraat van overheidsinstellingen vallen RWS, DJI, Inspectie SZW Opsporing, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI), Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), Centraal Planbureau (CPB) en Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5088541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Mark Rutte zelf is niet bepaald goed geweest voor de economie..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.