Managed hosting door True

HP en Foxconn sluiten joint venture cloudservers

 

HP en Foxconn zijn een joint venture aangegaan om een nieuwe serie snellere en goedkopere servers te gaan bouwen, specifiek gericht op clouddienstverleners en datacenterexploitanten. De productlijn complementeert het bestaande Proliant-serverportfolio van HP, waaronder Moonshot.

HP werkt al enkele decennia samen met Foxconn, een Taiwanese fabrikant van computeronderdelen. De non-equity joint venture, in de vorm van een strategische commerciële overeenkomst, is deze maand in werking getreden. Details over prijzen en beschikbaarheid zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Volgens HP richt de nieuwe productlijn zich specifiek op de cloud computing-eisen van grote ict-dienstverleners door het leveren van een lage total cost of ownership (tco) en schaalbaarheid. 'De veranderende behoeften voor cloud computing vereisen een nieuwe aanpak voor het ontwerp van een server. Expertise over cloud-oplossingen wordt samen gebracht met een snelle klantreactie en productie-volumes', aldus HP.

Het it-concern verwijst ter onderbouwing ook naar een onderzoek van IDC waaruit zou blijken dat de vraag naar hostingservers de komende jaren fors  toeneemt: jaarlijks gemiddeld met zo'n 15 tot 20 procent.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5084605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.