Managed hosting door True

EMC World 2014

EMC koopt flash-bedrijf DSSD van Sun-oprichter

 

Overname

Storage-leverancier EMC neemt flash-specialist DSSD over. Dat bedrijf ontwikkelt flash-opslagtechnologie voor i/o-intensieve, in-memory database workloads op rack-niveau. DSSD is een bedrijf van mede-Sun-oprichter en tech-entrepeneur Andy Bechtolsheim. In 2015 moeten de eerste EMC-producten en diensten met DSSD-technologie op de markt komen.

DSSD bestaat uit een team techspecialisten uit Sillicon Valley. DSSD-directeur Bill Moore, die ook eerder actief was voor Sun, blijft DSSD als aparte divisie binnen EMC aansturen. Bechtolsheim blijft als strategisch adviseur betrokken. Hij richt zich daarnaast op zijn switch-maker Arista Networks dat momenteel een beursgang voorbereid.

EMC verbreedt door de overname het aanbod van flash-opslagdiensten voor big-data analyses en high performance storage-diensten. Het gaat om toepassingen zoals SAP Hana en Hadoop die gericht zijn op snelle en real time analyse van grote databestanden. Bij real-time analytics gaat het bijvoorbeeld om risk management en detectie van fraude.

EMC ziet de vraag naar flash-opslag flink toenemen. Het bedrijf verkocht in het eerste kwartaal van 2014 17 petabytes aan flash-capaciteit. Dat is 70 procent groei ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Zakelijk gebruik flash

Volgens EMC maakt flash-opslag anno 2013 slechts 1 procent van de totale opslagmarkt uit en groeit dat in 2017 naar een aandeel van 3 procent. Het bedrijf voorziet dat ook voor de toekomst het gros van zakelijke opslag plaats zal vinden via harde schijven en ziet flash zich vooral toespitsten op gespecialiseerde opslagtaken. Het bedrijf integreerde in 2008 voor het eerst flash in opslagsystemen voor zakelijk gebruik.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5084053). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.