Managed hosting door True

KPN koppelt Tesla aan M2M-netwerk

 

Tesla Model S

Autofabrikant Tesla heeft een overeenkomst gesloten met Telefonica en KPN voor de levering van netwerkcapaciteit voor machine to machine communicatie (m2m) van Tesla S, het sedanmodel van de maker van elektrische auto's. In Nederland en België wordt gebruik gemaakt van KPN-netwerken. In andere Europese landen zorgen onder meer Telefónica, O2 en Movistar voor de benodigde signaalsterkte en bandbreedte.

Het gaat om verbindingen voor ingebouwde telematica, bijvoorbeeld navigatie, het op afstand uitlezen van technische gegevens en online entertainment (internet, muziek, films).

De verbinding wordt geleverd door M2M World Alliance, een consortium waar onder andere KPN deel van uitmaakt. KPN: 'De M2M World Alliance zorgt voor een internationaal dekkend netwerk, die machine-to-machine communicatie in het Tesla S-model mogelijk maakt.'

De Tesla S werd in 2012 geïntroduceerd in de VS en wordt sinds 2013 ook in Europa verkocht. Met zijn 17-inch touchscreen en technische snufjes is het voertuig populair onder ict-liefhebbers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5053434). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.