Managed hosting door True

eTag stroomlijnt bagageproces KLM, Air France en Delta Airlines

KPN en Fast Track volgen koffer met eTrack

 

eTrack

Een soepeler bagageproces en minder stress voor de passagier dankzij slimme tools op basis van m2m-technologie. KPN, Fast Track Company en de samenwerkende vliegtuigmaatschappijen KLM, Air France en Delta Airlines werken aan twee innovaties zodat bagage gemakkelijker kan worden opgespoord. Met eTrack kan iemand altijd weten waar zijn bagage is en met eTag kan het bagageproces sneller worden doorlopen.

Met machine to machine (m2m)-technologie is de positie van nagenoeg ieder voorwerp nauwkeurig te bepalen. Wereldwijd en op ieder moment. Vanuit deze gedachte zijn KPN, Fast Track Company en Air France/KLM/Delta Airlines aan de slag gegaan om m2m toepasbaar te maken in bagageprocessen binnen de luchtvaart. Het resultaat zijn eTrack en eTag, twee m2m-toepassingen die zowel in combinatie als los van elkaar inzetbaar zijn.

eTrack

eTrack is een compact apparaatje dat de passagier in zijn koffer of reistas plaatst. Hierdoor is de locatie van de bagage continu bekend met behulp van gps en gsm. Via de speciale eTrack-app is nauwkeurig na te gaan waar het bagagestuk zich op dat moment bevindt, waar ook ter wereld. eTrack maakt gebruik van een gepatenteerde Auto Flight Mode, die voldoet aan alle internationale regels voor het gebruik van gsm en radiosignalen aan boord van vliegtuigen.

Tevens helpt eTrack diefstal voorkomen, door het bagagestuk simpel via bluetooth te koppelen aan de smartphone van de eigenaar. Zodra bagage en eigenaar van elkaar verwijderd raken, geeft de smartphone een alarmsignaal. Met eTrack is ook eenvoudig te controleren of een bagagestuk tussen check-in en bagageband nog geopend is geweest.

eTag

eTag is een elektronisch bagagelabel met twee e-ink displays dat al tijdens de online check-in kan worden voorzien van de juiste barcode met vluchtinformatie. Hiermee heeft een passagier naast de instapkaart, ook het bagagelabel vooraf geregeld. Dit vergroot de snelheid en efficiency van het bagageproces en verkort wachttijden bij de bagage drop-off. De reiziger beschrijft eTag via zijn eTrack, of direct vanaf zijn eTrack-app via bluetooth.

Ook wordt de passagier- en vluchtinformatie opgeslagen op een ingebouwde rfid-chip. Laatstgenoemde technologie is sterk in opmars binnen de luchtvaartsector als track and tracé-toepassing binnen het bagageproces. Air France/KLM/Delta Airlines, Fast Track Company en KPN verwachten eTag en eTrack dit najaar te introduceren. Samsonite zal zowel de eTag als de eTrack integreren in een limited edition koffer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5037379). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.