Managed hosting door True

CeBIT 2014

Cameron: Duits-Brits pact moet 5G ontwikkelen

 

David Cameron op CeBIT 2014

David Cameron op CeBIT 2014

De ontwikkeling van 5G, de vijfde generatie van het communicatieprotocol voor mobiele communicatie, wordt mogelijk een Brits-Duitse vinding. Tenminste als het aan de Britse premier David Cameron ligt. Hij sprak tijdens de opening van ict-beurs CeBIT 2014 Hannover en riep op tot een nauwere samenwerking tussen Duitse en Britse onderzoekers, informatici en ict-bedrijven.

Tijdens zijn speech maakte Cameron een samenwerking bekend tussen de Universiteit van Dresden, King's College University Londen en de Universiteit van Surrey. Zij slaan de handen ineen om de nieuwe generatie van het communicatieprotocol te ontwikkelen. Cameron: 'De ontwikkeling van 5G is een belangrijk doel dat wetenschappers over de hele wereld najagen. Deze samenwerking tussen de universiteiten van verschillende landen is uniek te noemen.'

Cameron kondigde daarnaast aan dat Groot-Brittannië en Duitsland de handen ineen slaan voor het oprichten van één Europese telecommarkt en samen werken aan oplossingen voor het 'internet of things'. Daarbij wees de Britse premier op de Duitse kennis en kunde op het gebied van automatisering in de industrie en Britse kennis en kunde op het gebied van microtechnologie.

Lange termijnstrategie

De Britten rolden in 2010 plannen uit om de ict-industrie op lange termijn te verstevigingen. De regering vereenvoudigde de beursgang voor ict-bedrijven en voerde belastingvoordelen voor ict-investeerders door. Daarnaast bleef het ondanks de economische crisis investeren in onderwijs en wetenschap. Om ook kleine ict-bedrijven toegang te geven tot de overheidsmarkt werden aanbestedingsregels aangepast.

Cameron noemde verder het Oost-Londense district Shoreditch waar in enkele jaren tijd een ict-campus van ruim duizend bedrijven is ontstaan en meldde dat programmeren vanaf 2014 een vast onderdeel is van het lespakket op basisscholen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5022428). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.