Managed hosting door True

Econocom ziet omzet in 2013 fors groeien

 

De Belgisch-Franse it-dienstverlener Econocom realiseerde in 2013 een geconsolideerde omzet van 1,77 miljard euro, een stijging met 15 procent vergeleken met 2012 (1,54 miljard). Het bedrijfsresultaat bereikte met 88,8 miljoen euro een recordniveau. De nettowinst zakte wel van 47,4 miljoen euro in 2012 naar 44,1 miljoen in 2013. Dat heeft met name te maken met een eenmalige last van 13,4 miljoen euro,als gevolg van een herstructurering en de overname van ict-dienstverlener Osiatis.

De omzetgroei van 15 procent in het afgelopen jaar is het resultaat van een interne groei (+3,5 procent) én de integratie van Osiatis tijdens de laatste vier maanden van het boekjaar (121 miljoen extra omzet).

Bestuursvoorzitter Jean-Louis Bouchard noemt het boekjaar 2013 het succes van een gemengde groeistrategie, getiteld Mutation 2017. De van oudsher hardwaredienstverlener heeft de afgelopen jaren via diverse overnames zijn scoop verbreed. Het vorig jaar overgenomen Osiatis levert diensten op het gebied van architectuur, consultancy, outsourcing, infrastructuuronderhoud en cloudoplossingen.

Voor 2014 verwacht Groep Econocom een jaaromzet van ruim twee miljard euro en een bedrijfsresultaat van meer dan honderd miljoen euro. Er werken zo'n achtduizend mensen bij het bedrijf, dat ook in Nederland actief is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5021173). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.