Managed hosting door True

Also lijft Nijmeegse distributeur Alpha alsnog in

 

Handen schudden

Het Zwitserse ict-distributieconcern Also neemt Alpha International, de Nijmeegse distributeur van printer- en computertoebehoren, toch over van de Saphin Investment Group. Vorig jaar april werden de onderhandelingen nog afgebroken. Bij Alpha werken hondrdacht mensen; in 2012 draaide het bedrijf een omzet van 587 miljoen euro. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de anti-kartelautoriteiten. Also zegt nog altijd open te staan voor een overname van zusterbedrijf Scholten Awater.

Alpha International is in 1995 opgericht en distribueert printer- en computeraccessoires in Europa. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Nijmegen, een distributiecentrum in Wijchen en verkoopkantoren in Duitsland en Engeland. Met de overname versterkt Also zijn positie op de markt van hardwareonderdelen, in het bijzonder in de Benelux.

Wanneer de overname na het groene licht van de anti-kartelautoriteiten is afgerond, zal er een gemeenschappelijke directie worden gevormd uit die van Alpha en Also Nederland. Volgens een zegsvrouw van Also zal dan bekend worden gemaakt of Alpha als apart onderdeel actief blijft in de markt of dat het bedrijf wordt geïntegreerd in Also Nederland.

Scholten Awater en OSN?

Vorig jaar april braken Also en Saphin de overnamegesprekken nog af. Die gingen over meer dan alleen Alpha International. Also zou een meerderheidsaandeel nemen in Saphin, de holdingmaatschappij van hardwaredienstverlener Scholten Awater en Alpha én aandeelhouder (50 procent) van de printerdienstverlener OSN uit Nieuwegein. De partijen kwamen er echter op een aantal fundamentele punten niet uit.

Nu Alpha alsnog is overgenomen rest de vraag wat er is gebeurd met de belangstelling van Scholten Awater en OSN. De woordvoerster laat weten dat er momenteel geen onderhandelingen lopen om ook deze Saphin-onderdelen alsnog over te nemen, maar dat Also open staat voor gesprekken. 

Also

De Also Groep, ontstaan na een fusie van Also en Actebis begin 2011, behoort met een omzet van 6,3 miljard euro en zo'n drieduizend medewerkers tot de grootste distributeurs van ict-producten en consumentenelektronica in Europa. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Zwitserse Emmen. De meerderheid van de aandelen is in handen van het Duitse familiebedrijf Droege Group. Het bedrijf staat aan de Zwitserse beurs genoteerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4990866). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.