Managed hosting door True

Bull voegt Nederland bij Noord-Europees cluster

Oudgediende Edgar Snoijink gaat nieuwe regio leiden

 

Nederlands kantoor van Bull in Amsterdam

De Franse automatiseerder Bull wil winstgevender worden door zijn organisatiestructuur te versimpelen. De wereldwijde organisatie wordt geclusterd in vijf regio's: Frankrijk, Zuid-Europa, Noord-Europa, Amerika en Afrika/Azië. Door de clustering wil Bull afdwingen dat landen in een regio beter met elkaar gaan samenwerken om zo efficiencyvoordelen te bereiken. In 2017 moet de winst 10 procent van de omzet bedragen. Edgar Snoijink gaat de regio Noord-Europa leiden, waarbinnen ook Bull Nederland valt.

Het nieuwe strategische plan One Bull 2014-2017 moet er voor zorgen dat het rendement van het bedrijf wordt verhoogd. Nu nog opereren landenvestigingen binnen de automatiseerder behoorlijk autonoom. Door de landen te verdelen over vijf geografische clusters verwacht Bull (omzet: 1,3 miljard euro, 9300 medewerkers) de onderlinge samenwerking in zo'n cluster sterk te kunnen verbeteren.

'Denk bijvoorbeeld aan het delen van elkaars support-functies', zegt Dick Fens, directeur Bull Nederland. 'Door een betere samenwerking kan de efficiency worden verbeterd en kunnen klanten beter worden geholpen. Uiteindelijk zal dit tot een winstverbetering moeten leiden.' De versimpeling van de organisatie leidt niet tot verlies aan werkgelegenheid, verwacht hij.

Strategie

Naast de geografische herindeling kiest Bull er voor zijn activiteiten te verdelen over twee grote divisies: Data Infrastructure en Data Management. Ook kiest het voor een centralisatie van zijn R&D-bestedingen (ruim 6 procent van de omzet). One Bull 2014-2017 is de opvolger van het strategisch plan Bullway 2011-2013. Een van de doelen van bestuursvoorzitter Philippe Vannier was om in 2013 een omzet van 1,45 miljard euro te halen. Of dat bereikt is, is nog niet bekend gemaakt.

Volgens het Belgische ict-vakblad Datanews verwacht Bull dertig miljoen euro te kunnen besparen met One Bull. Ook zou de post van 'country manager' worden geschrapt, wat door Fens echter wordt ontkend. 'Ik blijf bijvoorbeeld directeur Bull Nederland. Er komt alleen geen Benelux-organisatie. Saskia van Uffelen, die nu de Benelux-organisatie leidt, krijgt een andere functie binnen Bull Noord-Europa.'

Edgar Snoijink

Oudgediende Edgar Snoijink (ex-directeur Bull Nederland) gaat het Noord-Europese landencluster leiden. Hierbij horen ook de landenvestigingen in West- en Oost-Europa, zegt Fens. 'Grofweg alle landen die boven Frankrijk liggen.' Snoijink is nu nog de baas van de divisie 'Infrastructure Services & Support' bij Bull.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4988735). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.