Managed hosting door True

Moederbedrijf UPC doet bod op Ziggo

 

Liberty Global, het moederbedrijf van kabelmaatschappij UPC, doet een overnamebod op Ziggo. Liberty Global had al bijna 30 procent van Ziggo in handen, maar wil het bedrijf nu volledig inlijven. Het bod staat op 34,53 euro per aandeel. Daarmee wordt Ziggo op ongeveer 10 miljard euro gewaardeerd. Het management en de raad van commissarissen van beide bedrijven staan achter de overname. Het bod wordt nu voorgelegd aan de aandeelhouders.

Als de overname doorgaat ontstaat een aanbieder van internet, televisie en telefonie, die volgens de koper 90 procent van de Nederlandse huishoudens bedient. Daarnaast zet het bedrijf in op uitbreiding van zakelijke diensten.

De Nederlandse activiteiten van beide bedrijven zullen geleid worden vanuit de hoofdvestiging van Ziggo in Utrecht. Het is nog onduidelijk of de overname gevolgen heeft voor het personeelsbestand.

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global aast al langer op de volledige overname van Ziggo. Eerdere pogingen zouden zijn gestrand op de hoogte van het overnamebod.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4981180). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.