Managed hosting door True

Lenovo koopt x86-serverdivisie IBM

 

De Chinese hardwaregigant Lenovo neemt voor 2,3 miljard dollar de x86-serverdivisie over van IBM. Volgens perbureau Reuters gaat het om de grootste overname in de Chinese ict-industrie tot nu toe. IBM stoot zijn servertak met hardware die gebaseerd is op standaard Intel x86-processorcomponenten af omdat het zich op de servermarkt wil richten op hogere segmenten met beter marges. Zoals het aanbod van System z en System i servers.

Lenovo en IBM zijn geen vreemden voor elkaar aan de onderhandelingstafel. In 2004 nam Lenovo de pc-divisie van IBM over.

IBM was na HP en Dell de grootste leverancier van x86 servers. IBM richt zich naast servers in het hogere segment steeds meer op het vermarkten van zijn wereldwijde cloud-infrastructuur en de ontwikkeling van diensten rondom supercomputer Watson.

Het bedrijf investeerde recent 1,2 miljard dollar in de wereldwijde expansie van datacentra. Dat aantal moet groeien tot veertig rekencentra wereldwijd. In New York is een nieuwe vestiging geopend waar het bedrijf samen met klanten diensten ontwikkelt rondom Watson.

Lenovo

Lenovo wordt een steeds grotere partij op het gebied van hardware. De Chinese leverancier nam in het vierde kwartaal van 2013 het grootste aandeel van de pc-markt voor zijn rekening. Het behaalde een marktaandeel van 18,1 procent. Daarmee stootte het HP van de troon. Die leverancier behaalde een marktaandeel van 16,4 procent.

Ook maakte het bedrijf recent bekend dat het een nieuwe fabriek voor smartphones en tablets opent. De hardwaremaker ziet de vraag naar mobiele apparaten toenemen. Met de nieuwe fabriek in centraal China wil het de productie verhogen en sneller inspelen op veranderingen in de markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4979093). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.