Managed hosting door True

'IBM zoekt koper voor System x-tak'

 

IBM onderzoekt de mogelijkheid om zijn x86-serverbusiness van de hand te doen. Dell en Lenovo zouden interesse tonen. Dat schrijf The Wall Street Journal. De IBM System x-servers zijn gebaseerd op standaard Intel x86-processorcomponenten. Op deze instapmodellen zijn de verkoopmarges laag; ook daalt de vraag. IBM wil liever al zijn energie steken in het hogere segment, zoals System i en met name System z.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant was IBM vorig jaar april al dicht bij een verkoopovereenkomst met Lenovo maar ketste de deal op de vraagprijs af. De Chinese hardwarefabrikant nam tien jaar geleden al de pc-tak van IBM over.  

IBM is de op twee na grootste - HP en Dell zijn groter - leverancier van x86 servers. Precieze cijfers over de serveromzetverdeling geeft het bedrijf niet prijs, maar volgens een schatting van Morgan Stanley uit 2012 gaat het om zo'n 4,9 miljard dollar op een totale serveromzet van 15,4 miljard.

Uit recente cijfers van IDC komt naar voren dat IBM in het derde kwartaal van 2013 zijn serververkopen met maar liefst 19,4 procent zag kelderen ten opzichte van het derde kwartaal van 2012. Met name de vraag naar System x en System p viel fors terug. Op de totale servermarkt neemt IBM met een marktaandeel van 23,4 procent de tweede plek in achter HP (28,1 procent) maar voor Dell (16,2 procent).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4977014). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.