Managed hosting door True

KPN bouwt landelijk Wi-Fi-netwerk met Fon

 

Ict-leverancier KPN gaat in navolging van concurrent Ziggo ook een grootschalig Wi-Fi-netwerk in Nederland aanleggen. Het bedrijf doet dit samen met de Spaanse netwerksoftwareleverancier Fon. In april 2014 start KPN met het aanpassen van de modemrouters bij KPN-klanten thuis. De eerste fase van dit project betreft nog wel een testfase die bepaalt hoe snel de uitrol uiteindelijk gaat verlopen.

Enkele honderdduizenden Wi-Fi-netwerken worden door KPN aan elkaar geknoopt. Zodoende kunnen internetabonnees van de internetaanbieder overal gratis inloggen. Ziggo startte eerder al met WifiSpots, maar doordat deze internetaanbieder niet in heel Nederland vertegenwoordigd is, beschikt het niet over een landelijk Wi-Fi-netwerk. Overigens heeft Ziggo in Nederland wel een voorsprong op KPN, want er zijn inmiddels meer dan één miljoen kabelmodems uitgebreid met Wi-Fi-gastnetwerken.

De Wi-Fi-netwerken van KPN en Fon krijgen de naam ‘KPN WiFi met Fon’ mee. Software van het Spaanse Fon wordt op dit moment al ongemerkt toegevoegd aan modemrouters van KPN. Fon werkt internationaal gezien ook al samen met de telecomproviders British Telecom en Belgacom. Deze samenwerkingen zijn vergelijkbaar met de deal die het bedrijf in 2012 met KPN sloot. Groot voordeel voor KPN-abonnees is dat naast het gebruik van de Nederlandse Wi-Fi-netwerken er ook internationaal gratis gebruik kan worden gemaakt van de Fon-netwerken. Dit betekent dat KPN-klanten niet worden geconfronteerd met extra roamingkosten. Dit komt wereldwijd neer op twaalf miljoen Wi-Fi-netwerken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4976389). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.