Managed hosting door True

Awesome Retro zet reddingsactie spelcomputers op

 

Liefhebbers van oude spelcomputers hebben een actie opgezet om ongebruikte spelcomputers van de zolder af te krijgen en ze te voorzien van een nieuw leven. '#DonatieDecember' heet de actie, waarin wordt gevraagd oude spelcomputers te doneren aan dit goede doel. Initiatiefnemer van de actie, Stichting Awesome Retro, heeft al ruim twintig donaties ontvangen via de website donatiedecember.nl, waaronder oude Sega-, Nintendo- en Playstation-spelcomputers, maar ook pc's met spelletjes en allerlei toebehoren, zoals handboeken.

Wie nog een oude spelcomputer heeft staan kan deze doneren via de website DonatieDecember.nl. Een bijzondere donatie is ook een elektronisch karate-spelletje uit 1995, waarbij de spelers met elk een karate-poppetje elkaar te lijf gaan. Met de donaties wordt ervoor gezorgd dat iedereen opnieuw plezier kan hebben aan de spelcomputers uit de hoogtijdagen van vroeger: de periode 1970 - 1990.

Het is het eerste jaar dat Awesome Retro de actie #DonatieDecember organiseert.  'Dankzij de donaties kunnen nog meer mensen weer gamen als vroeger', aldus voorzitter Elger Jonker.  'We laten mensen ervaren hoe geweldig games vroeger al waren. We voegen daar ook graag nieuwe dingen aan toe, zoals een zelf gemaakte werkende spelcontroller van 2 bij 1 meter groot die past op een Nintendo uit 1983. Hij is zo groot dat je hem met twee personen moet bedienen. Dat biedt een hele leuke extra dimensie aan het spelen. Mensen zijn hier heel enthousiast over!'

Stichting Awesome Retro is een non-profit organisatie met als missie 'retrogaming voor iedereen'. Ze zamelen oude spelcomputers in en nemen deze mee naar festivals, feesten, lan-parties en andere evenementen. De stichting heeft een landelijk netwerk van ruim vijftig vrijwilligers en stelt hun collectie jaarlijks aan tientallen organisaties ter beschikking.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4956569). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.