Managed hosting door True

Dimension Data aast op groot deel Nextiraone

 

Handen schudden

De Zuid-Afrikaanse netwerk- en ict-dienstverlener Dimension Data wil een groot deel van de Franse netwerkdienstverlener Nextiraone overnemen. Een aanvraag voor de goedkeuring ligt ter beoordeling bij de Europese Commissie. Het gaat in eerste instantie om de activiteiten in de Benelux, Groot-Brittannië, Ierland, Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. De EU neemt voor 14 januari een besluit over de voorgenomen overname.

Persbureau Reuters vond de aankondiging van de aanvraag door Dimension Data op de website van de EU. Dit meldde het Belgische ict-vakblad Datanews. Welke onderdelen Dimension Data wil overnemen is nog niet bekendgemaakt. Volgens een woordvoerster van Nextiraone in Nederland komen de bedrijven op 3 december met een verklaring.

Dimension Data, eigendom van de Japanse operator NTT, levert gespecialiseerde it-infrastructuuroplossingen en -diensten. Het bedrijf heeft activiteiten in ruim vijftig landen en telt zo'n vijftienduizend medewerkers.

Nextiraone is in 2002 ontstaan na de overname van de services- en distributie-activiteiten van Alcatel in Europa. In 2006 vond er een management buyout plaats met hulp van investeerder ABN AMRO Capital France, tegenwoordig Abénex Capital geheten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. Het bedrijf levert bedrijfscommunicatieoplossingen en -diensten aan de zakelijke markt, met inbegrip van datacenters, contactcenters, unified communications, beveiligde netwerk infrastructuren en beheerdiensten. Nextiraone is actief in zestien landen en telt zo'n 3800 medewerkers

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4942222). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.