Managed hosting door True

Infosys helpt Commit met smartphone-app

 

Infosys werkt de komende vier jaar samen met Commit, een publiek-private onderzoeksorganisatie in Nederland. Het doel van de samenwerking is de gezondheid van samenlevingen wereldwijd te verhogen. Infosys ondersteunt het Sensei-project (Sensor-based Engagement for Improved Health) van Commit met technologie en financiële middelen.

De doelstelling van het Sensei-project van Commit is de gezondheid van de wereldbevolking te verhogen met behulp van een smartphone-applicatie, waarmee gebruikers efficiënter aan lichaamsbeweging kunnen doen. Infosys levert hiervoor technologie op het gebied van sensornetwerken, complex event processing, beveiliging en beheer van snelheidsdata. Zodoende kan Commit de smartphone-applicatie van Sensei verbeteren en ervoor te zorgen dat de applicatie effectief is als een personal trainer.

De applicatie geeft coachingtips op maat via de smartphone van de gebruiker. Deze tips zijn gebaseerd op factoren zoals huidige levensverwachting, bewegingsgewoonten, medische voorgeschiedenis op korte en lange termijn, locatie, voedingspatroon en weersomstandigheden. De applicatie krijgt toegang tot een scala van informatie naast de traditionele fitheidsfactoren. Het gaat bijvoorbeeld om humeurherkenning, spraakanalyse en analyse van de sociale media zoals het Facebook- en Twitter-profiel van de gebruiker. Op basis van deze informatie wordt een nauwkeuriger en efficiënter fitnessprogramma samengesteld. Infosys draagt zorg voor de volledige systeemintegratie en het complete programmabeheer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4941719). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.