Managed hosting door True

Google biedt Apps-klant zakelijke Hangouts

 

Google Hangouts

Softwareleverancier Google maakt zijn communicatiemiddel Hangouts geschikt voor zijn zakelijke klanten van Google Apps. Met de toegevoegde ondersteuning voor de Global Address List, is het vanaf nu eenvoudiger om snel collega’s te vinden en met ze te chatten. Nieuwe instellingen geven beheerders daarnaast de mogelijkheid om aan te passen welke Hangouts-functies beschikbaar zijn voor welke medewerkers.

Beheerders kunnen er voor kiezen om Hangout-chatberichten te beperken tot alleen intern gebruik en de chatgeschiedenis standaard uit te schakelen. Ook kunnen ze beslissen of gebruikers binnen het domein contact met elkaar kunnen opnemen zonder elkaar eerst een formele uitnodiging te sturen of aanvaarden. Bovendien kan video- en audio-chat ook voor de gehele organisatie worden uitgeschakeld.

Mei 2013 is Hangouts via spraak, video of tekst op verschillende apparaten als communicatiemiddel beschikbaar gekomen ter vervanging van Googletalk. In oktober werd vervolgens de nieuwe full-screen videochat toegevoegd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4933097). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.