Managed hosting door True

Intel zoekt meer grip op mobilitymarkt

 

Grip

Chipleverancier Intel probeert meer grip te krijgen op de markt voor mobiele apparaten. Dit zei ceo Brian Krzanich tijdens de jaarlijkse dag voor investeerders. Om dit te realiseren stelt Intel zijn productiecapaciteit open voor andere bedrijven. Dit mogen volgens Krzanich zelfs concurrenten zijn. Het idee hierachter is dat Intel wil helpen bij het ontwikkelen van hun processoren.

Met deze opvallende stap hoopt Intel meer grip te krijgen op de markt voor smartphones en tablets. Dat is hard nodig, want Intel heeft vooral op het gebied van de tablets de boot gemist. Krzanich kondigt dan ook aan dat Intel de komende jaren het aantal tabletchips gaat verdubbelen naar veertig miljoen stuks. In eerste instantie gaat Intel zich vooral richten op de goedkoopste tablets. Met een nieuwe chip wil Intel deze groep tablets krachtiger en energiezuiniger maken.

Op de smartphonemarkt gaat Intel zich op de belangrijkste spelers richten. Zodoende kiest Intel ervoor om niet de gehele markt te bedienen en mee te liften op het succes van de grootste smartphoneleveranciers.

Multiple os-chip

Tijdens dezelfde investeerdersdag kondigde Intel ook een nieuwe chip aan die met meerdere besturingssystemen overweg kan. Zodoende kunnen hardwarefabrikanten zelf bepalen welk besturingssysteem, Android, Chrome OS of Windows, zij op hun laptops of tablets willen zetten. De nieuwe chip kan ook overweg met twee besturingssystemen die op één apparaat worden gezet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4933044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.