Managed hosting door True

KPN wil voor 50 miljoen schikken in KPNQwest

 

Euro

Ict-leverancier KPN heeft voorlopige overeenstemming bereikt over de belangrijkste financiële voorwaarden van een mogelijke schikking inzake het faillissement van KPNQuest in 2002. De curatoren voeren al jaren een procedure tegen KPN en Centurylink, dat Quest overnam, en claimen een schade van ongeveer 2,2 miljard euro. KPN wil nu vijftig miljoen euro in contanten bijdragen aan de mogelijke schikking.

De curatoren voeren een procedure tegen KPN, Qwest (Centurylink) en een aantal voormalige bestuurders en commissarissen van KPNQwest inzake het faillissement van KPNQwest in 2002. De curatoren stellen dat er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur bij KPNQwest en houden in verband hiermee KPN, als een van de aandeelhouders, aansprakelijk.

KPN, Centurylink en de curatoren hebben gezamenlijk een voorlopige overeenstemming bereikt over een mogelijke schikking van in totaal 260 miljoen euro, waaraan KPN vijftig miljoen euro zal bijdragen. De voorlopige overeenstemming is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder het uitonderhandelen en de ondertekening van een definitieve overeenkomst en de goedkeuring door de rechter-commissaris in het faillissement. Als een definitieve schikking wordt bereikt zal de procedure door de curatoren worden beëindigd. Tevens zal KPN afzien van enkele claims in het faillissement, die worden bestreden door de curatoren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4928685). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.