Managed hosting door True

'Harddisk verdwijnt, alles wordt flash'

 

Computable kennissessie Flash

Wanneer de prijs van flash-geheugen die van traditionele harddisks zal naderen, zullen organisaties voor hun opslag overstappen op het vaste geheugen zonder bewegende delen. Dat voorspelt expert Herbert Smals van Dell. De hogere snelheid van chipgeheugens maakt deze vorm van opslag zeer gewild. De hogere kosten van de zogeheten solid state disks (ssd’s) maakt echter dat organisaties dit geheugen zeer selectief toepassen.

Volgens Smals is de keuze voor flash ook goed voor het milieu. ‘Flashgeheugen is zuiniger met energie dan traditionele harde schijven. Op plaatsen waar je veel data opslaat, levert dat forse besparingen op. Bovendien wordt bij de productie minder gebruik gemaakt van metaal. Daardoor is flashgeheugen ook makkelijker te recyclen.’

De Computable-kennissessie 'Waarom en wanneer kiezen voor flash-storage?' werd gehouden tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity, Storage Expo en het Tooling Event in Jaarbeurs Utrecht. Het gesprek werd geleid door Computable-expert Ruud Mulder van Unisys. De experts aan tafel waren Jur Faber (Consolidate IT), Arsalan Jahangir* (EMC), Ronnie Oomen (Pure Storage) en Herbert Smals (Dell). Bekijk hieronder een compilatie van de discussie.

Computable-kennissessie 'Waarom en wanneer kiezen voor flash-storage?'

*) Om juridische redenen is expert Arsalan Jahangir van de Amerikaanse storageleverancier EMC in de videocompilatie niet sprekend opgevoerd. Jahangir kreeg van zijn werkgever hiervoor geen toestemming.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4917703). © Jaarbeurs IT Media.

7,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.