Managed hosting door True

Infosecurity 2013

‘Archiveren met cloudstorage vervangt back-up’

 

Infosecurity 2013

Storage uit de cloud is heel eenvoudig te doen en zorgt ervoor dat we makkelijker kunnen archiveren. Het is daarom een prima vervanger van back-up. Dit zei Rob Hilterman van Hitachi Data Systems tijdens de een paneldiscussie over cloudstorage tijdens de Infosecurity 2013.

In totaal vier Computable-experts discussieerden over het thema ‘Cloudstorage en de rol van het datacenter’. Aan tafel zaten Eric van Gend (Brocade), Alexander Grendel (Interoute), Rob Hilterman (Hitachi Data Systems) en Jeroen van Yperen (i3 Groep).

Computable kennissessie ‘Cloudstorage en de rol van het datacenter’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4916981). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Het toepassen van een archief bij juist gebruik is heel wat anders dan een backup van een device of een omgeving. Een archief heeft als doel op een willekeurig tijdstip in tijd direct te kunnen gebruik maken van een bestand of bestanden welk opdat moment dient als gewenste terug te halen informatie. Een backup is een actueel totaalbeeld van volledig device of omgeving inclusief het besturingsysteem. Het vraagt meer inspanning om dit te hergebruiken en vaak alleen uit te voeren door een hiervoor geautoriseerde persoon. Dit terwijl een archief direct benaderbaar is voor haar gebruikers. Ik denk dat hier wel een goede discussie is ontstaan om de backup en archivering van data toepassingen uit elkaar te halen en de specifieke eigenschappen ervan beter te begrijpen.

Richard heeft helemaal gelijk. Je zou juist weer backups moeten maken van het Archief. Het archief kan je dan up to date houden, vervolgens geregeld laten backuppen. Backups kan je het beste zien als kopie van zoveel mogelijk data op een bepaald moment. Je kan in het geval van bijvoorbeeld een hack, je backup gebruiken om de situatie te herstellen naar hoe de situatie op een bepaald punt voor de hack was. Vervolgens kan je security measures toepassen.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.