Managed hosting door True

Servicepunt71 migreert Oracle-databases

 

Oracle

Servicepunt71, het shared service-center van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en Oegstgeest, kiest voor de Oracle X4-2-servers in combinatie met Oracle Linux, als basis voor een groot databasemigratieproject. Servicepunt71 migreert honderdzeven databases van Oracle Application Server 10 naar Oracle Weblogic 11g. Het gaat om kernapplicaties van de gemeenten voor burgerzaken, gemeentelijke basisadministratie en financi├źn. Servicepunt71 koos voor de Oracle-hardware na een onderhandse aanbesteding voor software die gegund werd aan Oracle-partner SorsIT.

Servicepunt71 ondersteunt zijn klanten op de gebieden ict, hrm, financiën, juridische zaken, inkoop en facilitaire zaken. Met de migratie en de vernieuwing van de hardware wil Servicepunt71 de beheerlast terugdringen en zo kosten reduceren. Door volledig te standaardiseren op Oracle-technologie zijn minder verschillende beheertools nodig en kan de organisatie verantwoord investeren in Oracle-expertise. Standaardisatie betekent een lagere total cost of ownership en meer inzicht in en overzicht over de infrastructuur.

Daarnaast biedt de Oracle-hardware de benodigde features op het gebied van beveiliging, schaalbaarheid en flexibiliteit die Servicepunt71 nodig heeft. Met betrekking tot gemeentelijke gegevens gelden strenge compliancyregels waaraan Servicepunt71 moet voldoen. Oracle-partner SorsIT is ingeschakeld voor de implementatie. SorsIT bouwt de nieuwe omgeving op naast de oude, zodat er geen onderbreking van de dienstverlening nodig is. De nieuwe infrastructuur wordt in april 2014 in gebruik genomen.

Toekomstvaste infrastructuur

‘Voor Servicepunt71 is de migratie naar de nieuwe omgeving een belangrijke stap om het beheer te vereenvoudigen en de kosten te verlagen’, zegt Servicepunt71-directeur Eric Ossel. ‘Daarnaast beschikken we na afronding over een schaalbare en toekomstvaste infrastructuur, waarmee we bestaande en ook eventuele nieuwe klanten optimaal kunnen bedienen.’

‘Overheden zijn gebaat bij betrouwbare en schaalbare oplossingen, zodat zij optimale service kunnen combineren met lage kosten’, zegt René Schrier van SorsIT. ‘De technologie van Oracle voorziet hierin. De keuze voor de volledige Oracle-stack zorgt voor een effectieve en efficiënte infrastructuur die de organisatie nu en in de toekomst optimaal ondersteunt.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4912121). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.