Managed hosting door True

Unisys Nederland gaat in zee met Pure Storage

 

Handen schudden

Systeemintegrator Unisys Nederland gaat de op flashgeheugen gebaseerde enterprise storage arrays van Pure Storage in Nederland verkopen. Hiertoe hebben beide bedrijven een partnerovereenkomst gesloten. Doel van de overeenkomst is om gezamenlijk nieuwe klanten te bedienen. Als reseller neemt Unisys de producten van Pure Storage mee in projecten waar dit de beste oplossing is en integreert deze componenten in de infrastructuur bij klanten. Het is de bedoeling dat Unisys ook de support en services gaat doen.

Pure Storage levert volledig op flashgeheugen gebaseerde grootzakelijke storage arrays. De voordelen van flash storage, onder meer hoge betrouwbaarheid en snelheid, komen het beste tot hun recht in situaties waar de data bedrijfskritisch is. Dit speelt vooral in vdi-omgevingen, databases en bij cloud computing. Daarnaast ontbreken bewegende delen in flash storage waardoor het duurzamer is in gebruik en efficiënter in energieverbruik.

MLC flash

‘Full flash had altijd het imago dat het te duur was’, zegt Peter Kellenaers, storage sales manager bij Unisys Nederland. ‘Die discussie is nu voorbij, want Pure Storage is prijstechnisch zeer interessant omdat ze gebruikmaken van MLC Flash. Flash is dus nu een haalbare kaart voor bedrijven.’

De lagere flash-prijs gaat volgens Kellenaars niet ten koste van de innovatie. ‘Met flash kun je de access-tijden sterk verbeteren en gelijktijdig de totale oplossing efficiënter en betrouwbaarder maken. Door consolidatie wordt performance steeds meer een issue, maar Pure Storage biedt daarin uitkomst. We veranderen steeds meer van verschillende eilanden naar grote omgevingen waarin duizenden applicaties toegankelijk moeten zijn. Daarin biedt flash uitkomst. Het lijkt wellicht duurder, maar wanneer optimaal ingezet, kan het juist tot sterke besparingen leiden.’

Besparing in datacenter

Die besparingen zijn volgens Kellenaars terug te zien in het datacenter. Pure Storage heeft in eigen beheer ontwikkelde datareductietechnieken, zoals deduplicatie en bestandscompressie. Hiermee verkleint Pure Storage de data footprint in het datacenter. Het bedrijf claimt daarom gemiddeld tien keer sneller te zijn dan traditionele schijfgebaseerde storage arrays. Ook claimt Pure Storage tien keer ruimte- en energie-efficiënter te zijn.

Paneldiscussie

Computable-expert Ruud Mulder van Unisys leidt op woensdag 30 oktober om 15.00 uur de Computable Expert-paneldiscussie met het thema ‘Waarom en wanneer kiezen voor flash-storage?’. Deelnemers aan het panel zijn Consolidate IT, EMC, Pure Storage en Dell.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4910062). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.