Managed hosting door True

Werknemer wil ook mobiele werkplek

 

Vakantie

Het merendeel van de werkende Nederlanders vindt het belangrijk om niet alleen op kantoor maar ook thuis of op andere plekken te kunnen werken. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder duizend respondenten in Nederland, in opdracht van softwareleverancier Citrix. Uit het onderzoek blijkt dat met name werknemers in de leeftijdsgroepen met thuiswonende kinderen belang hechten aan flexibel werken.

Van de werknemers tussen de 35 en 44 jaar vindt 45 procent buiten kantoor werken erg belangrijk. In de groep 45 tot en met 54 jaar is dat percentage iets lager met 43 procent. Het gemiddelde van alle leeftijdscategorieën ligt op 36 procent. Opvallend is ook dat mannen (50 procent) het prettiger vinden om mobiel te werken dan vrouwen (33 procent).

Glasvezel

Om thuis, of anderszins buiten kantoor, te kunnen werken, is de toegang tot betrouwbare internetverbindingen een vereiste. Hierin wordt steeds beter voldaan door de betere bereikbaarheid van glasvezel- en 4G-netwerken. Uit het onderzoek blijkt dat verschillende groepen andere voorkeuren hebben als het gaat om de toegang tot internet. Hoe hoger de leeftijd, hoe groter het belang is dat wordt gehecht aan beschikbaarheid van glasvezel in de eigen woning.

43 procent van de respondenten van 55 jaar of ouder geeft aan glasvezel belangrijk of zelfs heel belangrijk te vinden bij de keuze van een woning. In de leeftijdsgroep 18 tot 24 jaar is dit 35 procent. Inwoners van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag vinden toegang tot een glasvezelnetwerk belangrijker dan mensen die in de overige delen van Nederland wonen: 52 tegenover 42 procent. Van de respondenten die graag gebruik maken van glasvezel is het grootste deel mannelijk; 49 procent tegenover 36 procent van de vrouwen.

4G

Als het gaat om 4G, de vierde generatie van mobiele telecommunicatiestandaarden, laten de resultaten een ander beeld zien. 42 procent van de jongere respondenten (tussen de 18 en 24) vindt de beschikbaarheid van 4G belangrijk of erg belangrijk, terwijl 31 procent van de oudere respondenten (55 jaar of ouder) hier belang aan hecht. Overigens is prijs ook belangrijk bij de beslissing om al dan niet voor 4G te kiezen. Onder jongeren geldt dat voor 40 procent van de respondenten de kosten een belangrijke overweging is.

‘Het onderzoek laat zien dat werkgevers eigenlijk niet meer om mobiel werken heen kunnen’, zegt Peter van Leest, country manager Nederland bij Citrix. ‘Dit is met name belangrijk voor de leeftijdsgroep die veel waarde hecht aan een goede werk/privé-balans: ouders met thuiswonende kinderen. Het is dan goed om te zien dat de steeds snellere internetverbindingen om thuis of mobiel te werken voldoende mogelijkheden bieden voor mobiel werken.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4903891). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.