Managed hosting door True

VKA keurt DigiD-security Exxellence goed

 

Certificaat

Exxellence heeft van auditor Verdonck, Klooster & Associates (VKA) de TPM-verklaringen (third party mededeling) voor zijn digitale loket, eFormulieren versie 4.5 en 5.0 en infrastructuur ontvangen. Hiermee voldoet Exxellence aan de landelijke beveiligingseisen rondom DigiD. Overheidsinstanties die gebruikmaken van Exxellence-producten hoeven hierdoor bepaalde normen rondom DigiD niet meer zelf te toetsen.

Om de veiligheid van DigiD te garanderen, dienen alle gemeenten in opdracht van Logius voor eind 2013 het landelijke DigiD-beveiligingsassessment succesvol af te ronden. Lukt dit niet, dan heeft Logius het recht om de gemeente van DigiD af te sluiten. Het assessment heeft betrekking op de ‘Norm ICT-beveiligingsassessments DigiD’ van Logius, een samenstelling van 28 beveiligingsrichtlijnen. Met de TPM-verklaringen vanuit Exxellence als bewijslast hoeven klanten bepaalde richtlijnen van deze norm zelf niet meer te toetsen. Hiermee kunnen zij tijd en kosten in de uitvoering van het eigen assessment besparen.

‘Al enige tijd is Exxellence bezig geweest met het DigiD-beveiligingsassessment dat dit jaar door Logius verplicht is gesteld’, zegt Exxellence-directeur Maarten van der Hoek. ‘Ik ben zeer trots op het behalen van de TPM-verklaringen. Het audittraject is binnen Exxellence met zeer veel precisie uitgevoerd. Met de ondertekening van de TPM-verklaringen voldoet de Exxellence Suite aan de DigiD-beveiligingsrichtlijnen, wat erg belangrijk is, omdat er binnen de suite gebruik wordt gemaakt van gegevens die niet in verkeerde handen mogen vallen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4903813). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.