Managed hosting door True

IT’er weet nog weinig van software defined

 

Onwetend

It-professionals beschikken over weinig informatie met betrekking tot software defined infrastructuren. Dit blijkt uit online onderzoek van ict-dienstverlener Telindus. Het bedrijf vroeg de deelnemers of zij denken dat software defined infrastructuren mogelijkheden bieden om de bedrijfsvoering te verbeteren. Maar liefst 50 procent gaf aan hier geen antwoord op te kunnen geven, omdat er nog te weinig informatie beschikbaar is.

Van de 117 respondenten denkt 29 procent dat software defined infrastructuren de toekomst zijn. Daarnaast ziet 3 procent wel de mogelijkheden voor het verbeteren van de bedrijfsvoering maar niet voor henzelf, verwacht 16 procent verbeteringen over enkele jaren en is 2 procent van mening dat software defined infrastructuren geen mogelijkheden bieden voor het verbeteren van de bedrijfsvoering.

Revolutie

‘Software defined infrastructuren zijn nog volop in ontwikkeling, maar wij merken dat er een grote informatiebehoefte is in de markt’, zegt Harm de Haan, manager consultancy bij Telindus. ‘En terecht. Er zijn de afgelopen jaren verschillende ontwikkelingen de revue gepasseerd om de flexibiliteit in het datacenter te vergroten, maar met de komst van software defined kunnen we echt spreken van een revolutie. Net als we hebben gezien met cloud en de diverse as a service-variaties is er over de term ‘software defined’ nog veel verwarring. Simpel gezegd wordt de logica van de it-infrastructuur (de software) losgetrokken van de hardware en centraal beheerd. Dit heeft gevolgen voor de gebruikerskant, maar ook voor de leveranciers. Software defined is een ontwikkeling die de it-manager van nu zeker in de gaten moet houden.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4903130). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.