Managed hosting door True

Orange zet datacenter Normandië in voor Benelux

 

Orange-datacenter

Om aan de groeiende vraag naar it-diensten te kunnen voldoen, heeft Orange een datacenter van zo’n zestienduizend vierkante meter in de Franse 'ville nouvelle' Val-de-Reuil gebouwd, met zo’n vijfduizend vierkante meter aan computerruimte. Het datacenter wordt Normandië genoemd en Orange gebruikt het om gegevens en diensten van zijn klanten te beheren, waaronder die uit de Benelux. De locatie is volgens de Franse ict-dienstverlener het grootste datacenter in Frankrijk dat vrije koeling gebruikt.

Het datacenter vult de bestaande wereldwijde infrastructuur van Orange aan. Op dit moment bestaat die uit zestien locaties en ruim vijftig locaties wereldwijd. De Franse ict-dienstverlener stelt dat het nieuwe datacenter in het Normandische Val-de-Reuil - een soort Lelystad - een uiterst beveiligd gebouw is. Bovendien is het volgens Orange innovatief, efficiënt op het gebied van energie en ingericht op de inzet van cloud computing-architecturen.

Vrije koeling

Het was een bewuste keuze van Orange om het nieuwe datacenter in de Franse regio Normandië te bouwen. Een voordeel is het goede klimaat voor vrije koeling. Gedurende elf maanden per jaar gebruikt de ict-dienstverlener koele lucht om computerapparatuur af te koelen, waardoor het gebruik van kunstmatige airconditioning voor ruim 80 procent van het hele jaar kan worden vermeden.

Volgens Orange komen de besparingen van het gebruik van vrije koeling ten opzicht van conventionele airconditioning overeen met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een stad van ongeveer dertigduizend mensen. Het datacenter is gecertificeerd volgens de Franse High Environmental Quality-milieustandaard.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4902865). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.