Managed hosting door True

Infotheek opent tweede Duitse vestiging

 

Duitsland

De Nederlandse it-leverancier Infotheek opent een tweede Duitse vestiging. Na op de Duitse markt begonnen te zijn vanuit een kantoor in Ulm, start het bedrijf nu ook met een kantoor in Böblingen, nabij Stuttgart. Deze plaats ligt in het hart van de it-industrie van Duitsland. Bedrijven zoals HP, IBM en Microsoft zijn er ook gevestigd.

Infotheek bedient in Duitsland net als in Nederland de zakelijke markt, de zorg, het onderwijs en de overheid. ‘Vanuit het kantoor in Ulm hebben we al een goede start gemaakt in Duitsland’, zegt Infotheek-ceo Jordy Kool. ‘Met een tweede vestiging willen we verder groeien. Wij kunnen goed voorzien in de groeiende behoefte naar kostenbesparingen. Denk bijvoorbeeld aan ons aanbod in end-of-life hardware die door de fabrikant niet meer wordt geleverd. Deze hardware kunnen wij nog altijd doorleveren, zodat de klant niet over hoeft te stappen op het nieuwste model.’

Daarnaast neemt de vraag naar refurbished hardware uit het Approved Selection-programma volgens Kool toe. ‘Bedrijven kunnen dankzij deze hardware aanzienlijk kosten besparen op de aanschaf van hardware, maar met behoud van prestaties. Naast de verkoop van hardware verhuren wij ook pc’s, notebooks, tablets, servers, printers en vele andere hardware in Duitsland. Het is een groot gebied om te bedienen, maar gezien ons huurvoorraad kunnen wij daar prima in voorzien.’

Software Centre

Het kantoor in Böblingen zal onder leiding staan van sales manager Erhan Cengel. Als Nederlander heeft hij al ruim vijftien jaar ervaring in de Duitse it-wereld. Cengel gaat op zoek naar nieuw personele voor de nieuwe vestiging in Böblingen. Infotheek Duitsland Böblingen is gevestigd in het Software Centre in Böblingen. Het Software Centre geldt als een van de grootste it-initiatieven in Duitsland. Over een oppervlakte van meer dan achtduizend vierkante meter zijn daar meer dan negentig it-bedrijven gevestigd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4901396). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.