Managed hosting door True

Benelux loopt achter op VDI-vlak

 

49 procent van de organisaties in de Benelux maakt gebruik van vdi (virtual desktop infrastructure). Dit is aanzienlijk minder dan in Engeland (65 procent), Frankrijk (77 procent) en Duitsland (93 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Trend Micro onder it-beslissers, werkzaam in private en publieke organisaties met meer dan duizend medewerkers. Opvallend is daarnaast dat virtualisatie in alle landen op nummer één staat als reden waarom de it-omgeving complexer is geworden.

Oorzaak voor het feit dat organisaties in de Benelux minder gebruik maken van een virtuele desktopinfrastructuur komt doordat ze weinig vertrouwen hebben in hun eigen kennis en kunde om de veiligheid van de virtuele omgeving te waarborgen (slechts 40 procent). Dit in tegenstelling tot onze oosterburen. 93 procent van de Duitse organisaties geeft aan genoeg kennis in huis te hebben om de beveiliging van hun gevirtualiseerde omgeving te beheren. 70 procent van de organisaties in de Benelux geeft aan dat dit te wijten is aan het gebrek aan training.

Virtualisatie

Bijna alle ondervraagde organisaties (97 procent) zien virtualisatie als belangrijkste reden voor het complexer worden van hun it-infrastructuur. Opvallend daarbij is dat tweederde van de organisaties geen securityspecialist raadpleegt bij het virtualiseren van de it-omgeving. Terwijl meer dan de helft (57 procent) van de respondenten zich wel degelijk bewust is van het feit dat gevirtualiseerde omgevingen extra beveiligingsmaatregelen vergen.

‘Wij zien dat veel Nederlandse organisaties op zoek zijn naar hoe zij optimaal hun omgeving kunnen virtualiseren’, zegt Tonny Roelofs, country manager Nederland van Trend Micro. ‘Dit biedt immers optimale flexibiliteit. Doordat cybercriminaliteit steeds actueler wordt bij veel bedrijven, staat beveiliging steeds vaker bovenaan de agenda.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4900028). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.