Managed hosting door True

Nijmegen start met SmartCity-concept

 

In Nijmegen is een Wi-Fi-netwerk voor het Nijmeegse winkelcentrum in gebruik genomen. Het Huis van de Binnenstad heeft in samenwerking met ict-adviseur YaWorks het Smart City-project geïnitieerd. In mei 2013 is de implementatie van start gegaan. Er wordt gebruik gemaakt van Cisco High Density Wireless-apparatuur, dat geleverd is door ict-dienstverlener Global Systems and Software (GSS).

Het doel is om de gehele binnenstad van Nijmegen van een volledig dekkend Wi-Fi-netwerk te voorzien. De eerste fase, het neerleggen van de basis infrastructuur, is zo goed als afgerond. In de tweede en latere fases wordt het aantal straten dat wordt voorzien van een Wi-Fi-netwerk uitgebreid. Tegelijkertijd wordt in de tweede fase gestart met de ontwikkeling van diensten ten behoeve van het Smart City-concept. Deze gaan gebruikmaken van het Wi-Fi-netwerk.

Het Smart City-concept gaat bijdragen aan de efficiëntie, effectiviteit en veiligheid voor de stadsactiviteiten, onder andere door het inzetten van event control en near field communication. Daarnaast moet de connectiviteit extra mogelijkheden gaan bieden voor winkeliers in het gebied door middel van narrow casting. Om dit concept verder gestalte te geven, wordt samenwerking gezocht met lokale en landelijke specialisten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4898652). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.