Managed hosting door True

Volkswagen onderhoudt en repareert met tablet

 

Volkswagen Marta, het Mobile Augmented Reality Technical Assistance-systeem

Nieuwe technologieën en materialen maken het onderhoud aan auto’s steeds complexer. Om de Volkswagen-technicus bij zijn werk te ondersteunen, presenteert Volkswagen daarom Marta, het Mobile Augmented Reality Technical Assistance-systeem. Marta werkt via een tablet met 3D-weergave. Het systeem wordt voor het eerst toegepast op de Volkswagen XL1, waarvan in 2014 een kleine oplage in productie gaat.

Het nieuwe Marta-systeem begeleidt technici in de werkplaats als een persoonlijke assistent. De auto wordt aan het slimme servicesysteem gekoppeld, waarna op de tablet het silhouet van de auto verschijnt. Punten op dit silhouet markeren werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Als de technicus een punt selecteert, ‘antwoordt’ Marta met stap-voor-stap (reparatie)instructies. Daarbij worden de benodigde onderdelen driedimensionaal op het display weergegeven. Marta geeft aan hoe deze dienen te worden gemonteerd en welke gereedschappen nodig zijn.

Marta is nu al te gebruiken voor de Volkswagen XL1, volgens de autoleverancier de zuinigste auto met een verbrandingsmotor ter wereld. Het systeem kan echter ook voor andere Volkswagens worden ingezet. Marta zorgt voor het snel en nauwkeurig doorgronden van complexe technologieën. Daardoor kunnen reparatie- en onderhoudswerkzaamheden in de toekomst adequater en vlotter worden uitgevoerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4897477). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.