Managed hosting door True

Stellar omzeilt verdelingsmechanisme SSD’s

 

SSD

De Indiase ict-dienstverlener Stellar Data Recovery claimt een doorbraak te hebben bereikt op het terrein van het terughalen van verloren gegevens op zogeheten solid state drives (ssd’s). Dat is doorgaans complex doordat de data volgens een uniek patroon over de geheugenchips wordt verdeeld. Gaat de controller die de verdeling maakt kapot, dan zijn de gegevens volstrekt onvindbaar.

Ssd’s worden steeds vaker gebruikt in plaats van de traditionele harde schijven. Het terughalen van data op gecrashte ssd’s is in veel gevallen problematisch. Stellar is nu in staat om verloren bestanden, mappen en andere data terug te halen uit de geheugenchips van fabrikanten als Micron, Samsung en Intel (G3 series). Deze chips bevinden zich in de nieuwste apparaten, zoals de laatste generatie van dunne laptops en ultrabooks.

Het terughalen van data op ssd’s is vooral een probleem doordat de gegevens versleuteld worden opgeslagen volgens een uniek verdelingspatroon op meer dan één plek in het geheugen. Alle informatie hierover ligt bij de controller. Als de controller-chip defect raakt, wordt het moeilijk om het verdelingspatroon te begrijpen op de chips die samen de ssd vormen. Met de nieuwe technologie kan Stellar het verdelingsalgoritme omzeilen, waardoor het mogelijk is om data op ssd´s te herstellen.

Teleurstelling

‘Ssd’s vormen voor datarecoverybedrijven een grote uitdaging. Dit is dan ook een prachtige prestatie van onze Nederlandse en Indiase ingenieurs’, aldus algemeen directeur Kees Jan Meerman van Stellar Data Recovery Europe. Klanten die in de afgelopen jaren teleurgesteld werden weggestuurd met hun gecrashte ssd's, kunnen zich alsnog melden voor het laten terughalen van hun data met behulp van de nieuwe techniek.

Meer weten over storage?

Bezoek de beurzen Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event op 30 en 31 oktober 2013 in Jaarbeurs Utrecht. Registreer je nu via Computable voor een gratis toegangskaart voor de beurs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4895981). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.