Managed hosting door True

KPN: Wij vragen geen loonoffer aan personeel

Aandeelhouders keuren verkoop E-Plus goed

 

Tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering zijn de KPN-aandeelhouders bijna unaniem akkoord gegaan met de verkoop van het Duitse E-Plus een Telefónica Deutschland. Tijdens de vergadering heeft ceo Eelco Blok toegezegd dat het KPN-personeel niet om een loonoffer gevraagd wordt en dat andere beloningen niet ingetrokken worden.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de definitieve verkoop van E-Plus halverwege 2014 afgerond. Met de verkoop strijkt KPN vijf miljard euro in contanten op en een belang van 20,5 procent in het gecombineerde nieuwe telecombedrijf in Duitsland.

De stemming rondom de verkoop van E-Plus begon nogal rommelig. Doordat de Stichting preferente aandelen B KPN een beschermingswal heeft opgetrokken als reactie op het overnamebod van het Mexicaanse América Móvil op KPN zelf, waren zij ook ineens ter stemming bij de aandeelhoudersvergadering over het afstoten van E-Plus. Verschillende aandeelhouders voelden zich hierdoor geïntimideerd en vreesden voor halvering van de waarde van hun stemmen. De stichting onthield zich echter van stemming, zodat het woord volledig aan de aandeelhouders zelf was.

Geen salaris inleveren

Op de aandeelhouders vergadering werd er ook een aangepast vergoedingenplan voor de raad van bestuur goedgekeurd. Door een correctie krijgen ceo Eelco Blok en de overige leden van het bestuur meer prestatiegerichte aandelen in handen. Verschillende aandeelhouders keurden in eerste instantie de verhoging af, maar na toezeggingen van Eelco Blok zelf dat KPN-personeel geen salaris of andere beloningen hoeven in te leveren, gingen de aandeelhouders overstag.

Ook de retentiebonus van een jaarsalaris voor Thorsten Dirks als ceo van E-Plus is door de aandeelhouders goedgekeurd. Hij ontvangt deze bonus als de verkoop van E-Plus onverhoopt niet doorgaat.

Capgemini en CGI

Eerder vroeg KPN's concurrent Capgemini een loonoffer aan zijn personeelOok CGI overwoog het.
Vooral bij Capgemini leidde dit tot grote onrust onder het personeel. Uiteindelijk is het plan door de dienstverlener in de ijskast gezet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4892388). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.