Managed hosting door True

Surfnet helpt organisaties met invoer IPv6

 

Surfnet introduceert een praktische business case waarmee organisaties hun it-infrastructuur stapsgewijs kunnen migreren naar het IPv6-protocol. Het document is beschikbaar voor iedereen via de website van Surfnet. De website bevat tevens een uitgebreide handleiding om te komen tot een IPv6-nummerplan waarmee het netwerk direct ingericht kan worden voor gebruik van IPv6.

‘IPv6 zal in rap tempo het protocol worden waarmee we wereldwijd met elkaar zullen communiceren’, zegt Alexander van den Hil, product manager bij Surfnet. ‘Niet alleen de onderwijs- en onderzoeksinstellingen die wij bedienen moeten de nodige maatregelen nemen, elke organisatie in Nederland zal hiermee aan de slag moeten. We verwachten dat in 2017 een aanzienlijk deel van het Europese internetverkeer op basis van IPv6 uitgewisseld zal worden. De realiteit is dat nog maar een zeer klein deel van de organisaties in Nederland over is op het nieuwe protocol, waardoor veel organisaties straks geen toegang hebben tot al het internetverkeer. Surfnet heeft veel kennis en ervaring in huis op het gebied van het IPv6-protocol en we delen die graag zodat Nederland voorop blijft lopen op het gebied van ict, netwerken en connectiviteit.’

Business case en nummerplan

De praktische business case gaat in op argumenten om over te stappen, biedt inzicht in de risico’s die komen kijken bij de implementatie van het protocol en biedt vervolgens een heldere aanpak om in vier fasen de transitie naar IPv6 succesvol in te zetten en af te ronden. Surfnet stelt tevens een vernieuwde handleiding voor een IPv6-nummerplan beschikbaar die gebruikt kan worden om de beschikbare ip-adressen op een zinvolle en structurele manier toe te wijzen.

De IPv4-adressen die wereldwijd beschikbaar zijn, zijn vrijwel op. Eind 2012 is RIPE, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van ip-adressen in Europa, begonnen met het uitdelen van de laatste IPv4-adressen. Er zijn steeds meer ip-adressen nodig omdat een sterk groeiend aantal apparaten gekoppeld wordt aan internet en het gebruik van internet nog steeds exponentieel stijgt.

Organisaties moeten om

De IPv6-standaard is wereldwijd het antwoord op de groeiende vraag naar connectiviteit omdat daarmee miljarden extra ip-adressen beschikbaar komen. Het IPv6-protocol verschilt echter van het IPv4-protocol en apparatuur die ingesteld is op IPv4 kan niet goed communiceren met IPv6-apparaten. Omdat IPv6 de standaard gaat worden en steeds vaker wordt gebruikt zullen alle organisaties om moeten naar IPv6.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4876790). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.