Managed hosting door True

Borchveste bouwt nieuw datacenter Almere

Securus heeft huidige KPN-locatie gekocht van VolkerWessels

 

Borchveste Almere, een samenwerking tussen aannemer VolkerWessels en investeringsmaatschappij Reggeborgh, ontwikkelt en bouwt een nieuw datacenter in Almere. Het komt pal naast het KPN Cybercenter Flevoland te staan en heeft ook een data-vloeroppervlak van zo'n vijfduizend vierkante meter. Het casco staat er inmiddels en er lopen gesprekken met potentiële huurders. Borchveste verkocht overigens een paar maanden geleden het KPN-datacenter in Almere aan de investeringsmaatschappij Secures Data Property Fund uit Singapore.

Aannemer VolkerWessels en investeringsmaatschappij Reggeborgh leverde voor KPN in 2008 het Cybercenter Flevoland op met een datavloer van vijfduizend vierkante meter. Dit datacenter is een paar maanden  geleden verkocht aan de Singaporese investeringsmaatschappij Securus. 'Een volgend soortgelijk project is in aanbouw; het casco ligt direct naast het al gebouwde datacenter aan de Rondebeltweg in Almere', vertelt woordvoerder Gjalt Rameijer van VolkerWessels. 'Wanneer we opleveren is nog niet bekend. We zijn in gesprek met enkele partijen maar wie dat zijn en wanneer er eventueel overeenstemming is kan ik niet zeggen.'

KPN Cybercenter Almere

KPN heeft vooralsnog geen plannen om de locatie ernaast te huren, zegt zegsvrouw Manel Vrijenhoek. Zij stelt dat de verkoop van het pand door VolkerWessels aan Securus geen directe  gevolgen heeft voor KPN. 'De eigenaar is veranderd, maar VolkerWessels blijft ons aanspreekpunt omdat dat bedrijf het beheer uitvoert voor Securus.'

Vrijenhoek weet niet of Securus plannen heeft om nieuwe investeringen te doen in het Almere Datacenter. De investeringsmaatschappij, die geld ophaalt bij private investeerders uit het Midden-Oosten en Azië, is bij de aankoop financieel ondersteund door twee andere investeringsmaatschappijen uit Singapore: Keppel Telecommunications & Transportation en AEP Capital. Woordvoerder Lai Lee Ang van Keppel wil niet ingaan op vragen over de beweegredenen en verdere plannen van Securus voor het pand in Almere.

Verder groeien

Uit een persbericht blijkt in ieder geval dat Securus wereldwijd datacentra opkoopt. De locatie in Almere is de zesde datacenter-aankoop en de derde Europese transactie op dit vlak. Recent verwierf Securus nog een belang van 50 procent in het Citadel 100-rekencentrum in het Ierse Dublin.

Fondsmanager Jonathan King van Securus wijst er op dat de overname van het datacenter in Almere bedoeld is als versterking van het portfolio in Europa. De goede energievoorziening, het belangrijke internetknooppunt AMS-IX en de aanwezigheid van veel multinationals in de regio Amsterdam vormden de belangrijkste redenen om in Nederland te investeren. Ook meldt King dat er met VolkerWessels als strategische partner gezocht wordt naar uitbreiding in Nederland. Of Securus ook het in aanbouw zijn nieuwe datacenter van VolkerWessels in Almere wil kopen is nog niet bekend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4813918). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.