Managed hosting door True

Femke leest berichten van P2000 voor

 

De tekst van P2000-berichten kunnen tegenwoordig ook automatisch uitgesproken worden, dankzij Femke. Haar damesstem ‘leest’ de berichten van het paging-systeem in vloeiend Nederland voor. Deze innovatie komt van een Nederlandse systeemintegrator, Voorhout Data Connection uit Harmelen.

Gesproken P2000-berichten leveren in sommige situaties grote voordelen op. Het voorkomt dat een oproep gemist wordt, omdat de pieper niet wordt gehoord. Daarnaast is de kracht van gesproken woord sterker dan die van een tekst. Het is onmogelijk om informatie te missen. Een derde voordeel is dat Femke ook op een omroepinstallatie van een kazerne kan worden aangesloten. Vooral ‘s nachts is dat een duidelijke manier van communicatie.

Wat kan Femke? In de eerste plaats kan ze tekstberichten van een P2000- of PocSAG-ontvanger omzetten naar gesproken woord. Ten tweede kan ze, ingesteld door de gebruiker, afkortingen volledig en correct uitspreken. Femke kan op elk volume worden ingesteld, ze kan eindeloos berichten herhalen en sneller of langzamer praten. De P2000-berichten kunnen ook nog eens doorgestuurd worden naar een lichtkrant.

Technisch complex

Technisch is Femke complex. Ze bestaat uit een pc met audio- en netwerkinterface. Daaraan is een usb- of RS232-pager gekoppeld. Via een netwerkinterface is het systeem te configureren en te beheren. De audio-interface is bedoeld om de gesproken berichten af te spelen.

Standaard wordt het systeem met een compacte pc van 21 bij 23,5 bij 6,5 centimeter geleverd. Het systeem kan ook op een door de klant aangeleverde pc worden geïnstalleerd. Femke is met iedere webbrowser te benaderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4811002). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.