Managed hosting door True

Fenestrae levert derde generatie faxservers

 

Faxination Server 2013 managementportaal

Hard- en softwareleverancier Fenestrae in Den Haag komt met de Fenestrae Faxination Server 2013, een zogeheten derde generatie faxserver. Het nieuwe web-based managementportaal regelt het beheer van de server op afstand. Dat kan vanaf elke telefoon of tablet. Met de previewfunctie kan op een mobiel apparaat worden beoordeeld of fax direct moet worden verwerkt, of dat het downloaden kan worden uitgesteld.

Fenestrae Faxination Server is een schaalbare, on-premise faxoplossing waarmee bedrijven faxverkeer kunnen consolideren in het datacenter. De out-of-the-box integratie met email, enterprise applicaties en multifunctionele printers maakt fax machines en handmatig faxen overbodig.

De derde generatie faxserver consolideert het faxverkeer in het datacenter. Dit maakt traditionele fax machines en eenvoudiger faxservers overbodig, reduceert kosten en vergemakkelijkt het voldoen aan regels rondom accounting en auditing. Meer dan duizend bedrijven als Vodafone, ING en de Royal Bank of Scotland maken gebruik van Faxination Servers van de Nederlandse leverancier Fenestrae.

Veel bedrijven zien de mogelijkheden van kostenbesparing op faxverkeer over het hoofd, consteert Fenestrae. Veel ict-afdelingen zijn zich niet bewust van het wijdverbreide gebruik van fax binnen bedrijfsprocessen zoals inkoop en orderverwerking en verzuimen hierdoor de infrastructuur te optimaliseren.

Intensief faxen

De fax blijft voor vele sectoren essentieel, weet Fenestrae. Vooral de internationale handel en gereguleerde sectoren zoals het bank- en verzekeringswezen en de gezondheidszorg faxen intensief. Uit een recent onderzoek bij een middelgroot Nederlands ziekenhuis is gebleken dat dit gemiddeld driehonderdduizend faxen per jaar ontvangt en verstuurt. Het merendeel van de bedrijven gebruikt nog traditionele faxmachines of faxservers van de eerste generatie, die relatief duur in onderhoud zijn.

Fenestrae is opgericht in 1990 en levert producten die de kosten van papierstromen binnen organisatie helpen verlagen. De belangrijkste producten zijn Udocx en Faxination Server. Udocx is een scan-, opslag-en zoekproduct voor het digitaliseren van documentstromen binnen organisaties. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in Amerika, Duitsland, Spanje en Hongkong. Fenestrae heeft ruim duizend klanten in meer dan veertig landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4807317). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Wat een geweldige uitvinding. Lijkt net op inscannen en emailen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.