Managed hosting door True

VMworld 2013

VMware komt met virtuele networking en storage

 

Leverancier van cloud- en virtualisatieoplossingen VMware heeft tijdens zijn jaarlijkse VMworld in het Amerikaanse San-Francisco bekendgemaakt dat het nu ook met producten gaat komen waarmee organisaties hun networking en storage kunnen virtualiseren. Het bedrijf komt hiervoor met VMware NSX en VMware Virtual SAN. Met deze producten kunnen netwerken en opslag met alleen maar software beheerd worden. VMware claimt nu een compleet virtueel datacenter te kunnen leveren.

Volgens VMware hebben organisaties sterk de behoefte om it te vereenvoudigen. Vandaar de nieuwe reeks producten en diensten om it-afdelingen te helpen met de adoptie van een software-defined datacenter-architectuur. Naast het aankondigen van VMware NSX en VMware Virtual SAN kondigde het bedrijf ook de nieuwe versies VMware vCloud Suite 5.5 en VMware vSphere met Operations Management 5.5 aan. Met de vier nieuwe producten profiteren it-managers volgens VMware van geavanceerde virtualisatietechnologie op het gebied van netwerken en security, storage en beschikbaarheid, beheer en automatisering.

Omzet realiseren

VMware’s software-defined datacenter-architectuur is een jaar na de introductie breed opgepakt door zowel grote wereldwijde bedrijven als lokale start-ups. Klanten die zijn overgestapt naar het nieuwe zakelijke it-platform van VMware ervaren meer voordeel dan bedrijven die nog niet zijn overgestapt. Uit recent onderzoek van VMware blijkt dat tweederde van de respondenten nieuwe inkomsten genereert voor het bedrijf door meer gebruik te maken van virtualisatie. Van de bedrijven die volledig zijn overgegaan op een software-defined datacenter-architectuur was 85 procent in staat om 22 procent meer omzet te realiseren voor hun organisatie.

Door de virtualisatieprincipes van abstractie, pooling en automatisering naar alle onderdelen van het datacenter uit te breiden, kan de software-defined datacenter-architectuur het aanbod en beheer van it-, storage- en netwerkbronnen vereenvoudigen en versnellen. Met de vier producten kunnen klanten de infrastructuur virtualiseren en it als dienst leveren. De nieuwe oplossingen bieden efficiëntie, flexibiliteit en controle voor het bouwen en exploiteren van private, hybride en public clouds.

VMware NSX

VMware NSX is een platform voor netwerkvirtualisatie dat het hele netwerk- en securitymodel als software levert, losgekoppeld van de traditionele netwerkhardware. Door het netwerk te virtualiseren, biedt VMware een nieuw operationeel model voor netwerken dat de huidige fysieke netwerkbarrières doorbreekt, waardoor datacentermanagers meer snelheid en flexibiliteit kunnen realiseren tegen lagere kosten. VMware NSX combineert het beste van Nicira NVP en VMware vCloud Network en Security in één platform.

VMware Virtual SAN

VMware Virtual SAN is een nieuwe technologie die VMware vSphere uitbreidt om compute en direct-attached storage (das) te poolen. VMware Virtual SAN levert een virtueel datapaneel dat server-disks en -flash bundelt en zo high-performance gedeelde storage creëert voor virtuele machines. Het biedt zo een nieuwe laag van geconvergeerde infrastructuur waardoor it- en storage-resources snel kunnen worden geschaald.

VMware vCloud Suite 5.5

VMware vCloud 5.5 is aangepast met zowel nieuwe en verbeterde productfunctionaliteit alsook brede productintegraties. De VMware vCloud Suite stelt klanten in staat om een private cloud, gebaseerd op vSphere, te bouwen en exploiteren met behulp van de software-defined datacenter-architectuur. Daarnaast biedt de oplossing gevirtualiseerde infrastructuurdiensten met ingebouwde intelligentie om on-demand provisioning, plaatsing, configuratie en controle van applicaties te automatiseren, gebaseerd op policies.

De geïntegreerde private cloud-infrastructuuroplossing vereenvoudigt it-activiteiten, waarbij ook de sla’s voor alle applicaties worden nagekomen. VMware vCloud Suite 5.5 bevat ook nieuwe versies van VMware vCloud Connector, VMware vCloud Director, VMware vCloud Networking and Security en VMware vCenter Site Recovery Manager.

VMware vSphere met Operations Management 5.5

VMware vSphere met Operations Management, geïntroduceerd in februari 2013, combineert VMware vSphere met de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de workload-capaciteit en de gezondheid van het systeem. Hierdoor zijn klanten in staat om zelf hun it-omgeving te optimaliseren door middel van geïntegreerde capaciteitsplannen waarbij algemene prestaties van de omgeving proactief worden bewaakt en onderhouden. VMware vSphere met Operations Management 5.5 maakt gebruik van VMware vSphere 5.5. om klanten te voorzien van eenplatform voor al hun applicaties en workloads.

Grote aankondiging

‘Met deze nieuwe producten zorgen wij ervoor dat er geen enkele afhankelijkheid meer is van ijzer’, zegt Ton Hermes, senior systems engineer bij VMware Nederland. ‘Met VMware NSX kunnen wij het netwerk virtualiseren en doet het merk hardware er niet meer toe. Met NSX maken we netwerkvirtualisatie beschikbaar voor bedrijven kleiner dan enterprises. In mijn ogen is deze aankondiging net zo groot als dat we virtualisatie toentertijd aankondigde. VMware Virtual SAN is specifiek bedoeld voor test-, ontwikkel-, vdi- en uitwijkomgevingen.’

VMware vCloud Suite 5.5 en VMware vSphere met Operations Management zijn naar verwachting in september beschikbaar. VMware NSX komt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2013. Van VMware Virtual SAN wordt de komende maand een publiek bèta-programma vrijgegeven.

Nieuwe diensten en certificaten

VMware heeft tijdens VMworld ook nieuwe certificeringsniveaus aangekondigd, waaronder VMware Certified Associate (VCA). Nieuwe certificaten, zoals voor cloud (VCA-cloud), datacentervirtualisatie (VCA-DCV) en netwerkvirtualisatie (VCA-NV), bieden een nieuwe credential om instapvaardigheden te valideren voor mogelijke opstap naar een VMware Certified Professional (VCP)-certificering.

Daarnaast heeft VMware nieuwe technologische consulting-diensten aangekondigd. Deze diensten zijn gericht op het bouwen van een uitbreidbaar platform voor een software-defined datacenter-architectuur. Deze diensten richten zich op de belangrijkste ontwerp- en implementatie-elementen die efficiëntie, flexibiliteit, controle en keuze leveren, mogelijk gemaakt door de VMware-producten en -technologieën.

Tot slot heeft VMware strategische consulting-diensten aangekondigd. Dit gebeurde via VMware Accelerate Advisory Services, om organisaties te helpen de waarde van een software-defined datacenter-model binnen hun it-omgeving aan te duiden.

VMworldTV Checks out the Software-Defined Data Center at VMworld 2013

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4803230). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.