Managed hosting door True

Verizon verdubbelt capaciteit glasvezel met 200G

 

Verizon heeft het verdubbelen van de capaciteit over glasvezel door middel van 200G-technologie succesvol getest. De proef is uitgevoerd op Verizons ultra-lange-afstandsnetwerk tussen New York en Boston.

De proef, waarbij data over meer dan vierhonderd kilometer werd verstuurd, bewijst dat de spectrale efficiëntie van het netwerk te verdubbelen is en tegelijkertijd de kosten per bit te verminderen zijn in vergelijking met 100G-technologie. Dit is momenteel de snelste technologie binnen het netwerk van Verizon. 200G-technologie kan hierdoor uitkomst bieden bij de sterke groei van het dataverkeer, mede veroorzaakt door online video, LTE en cloudgebruik.

Tijdens de proef is gebruik gemaakt van dezelfde hardware die nu Verizon’s 100G ultra-lange-afstandsdataverkeer ondersteund. Daarnaast werd preproductiesoftware gebruikt om de Ciena Wavelogic3 coherent optical-processor te configureren. Door het gebruik van coherent optic-technologie is een minder sterk optisch signaal nodig en wordt de afstand verlengd waarover het signaal verstuurd kan worden zonder kwaliteitsverlies.

Technologie gevalideerd

De 200G-transmissietest werd meer dan een maand uitgevoerd op Verizon’s ultra-lange-afstand optisch systeem zonder impact te hebben op het live dataverkeer van klanten dat werd uitgevoerd op hetzelfde systeem. Hierdoor is de technologie gevalideerd in een operationeel netwerk.

‘Deze proef toont aan dat we de draagkracht van het dataverkeer van optische kanalen kunnen verdubbelen zonder wijzigingen aan te brengen in de onderliggende infrastructuur’, zeg Francois Locoh-Donou, senior vice president Global Product Group bij Ciena.

High bandwidth-technologie blijft zich snel ontwikkelen en heeft het afgelopen decennium aanzienlijke vooruitgang geboekt . Verizon is voorloper in de high bit rate-technologie en was de eerste wereldwijde aanbieder die 100G-technologie inzette op ultra-lange-afstandsroutes in 2009.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4798840). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.