Managed hosting door True

Schneider Electric neemt Invensys over

 

Euro

Leverancier van datacenteronderdelen Schneider Electric neemt voor 3,4 miljard pond (3,9 miljard euro) het complete aandelenpakket van de Britse industriële automatiseerder Invensys over. Door deze overname verwerft Schneider Electric een belangrijke plaats in de geïntegreerde industriële automatisering.

Schneider Electric ziet grote toegevoegde waarde in de overname van Invensys. De combinatie van bedrijven levert een wereldspeler op in industriële automatisering en in geavanceerde software- en energieoplossingen. Door de overname kan het concern een bredere range aan systemen en services bieden aan zowel nieuwe als bestaande klanten.

Schneider Electric wil Invensys combineren met zijn Industrie-divisie. Door de overname worden de jaarlijkse inkomsten naar verwachting verhoogd van 24 procent naar 40 procent. Door de overname verwacht Schneider in de komende jaren vanaf 2018 jaarlijks vierhonderd miljoen euro extra omzet te generen. Ook leidt de overname vanaf 2016 tot een jaarlijkse kostenbesparing van circa honderdveertig miljoen euro.

De transactie is onderworpen aan de antitrust-wetgeving in verschillende rechtsgebieden, aan goedkeuring door Invensys EGM en aan andere gebruikelijke voorwaarden. De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2013 voltooid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4794379). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.