Managed hosting door True

IBM presenteert nieuw mainframe zBC12

 

IBM zEnterprise BC12

IBM kondigt zijn nieuwste mainframe aan: de zEnterprise BC12. De zEnterprise BC12 is ontworpen om de nieuwste technologieën op het gebied van business analytics, cloud en mobile computing in te zetten. Het apparaat is beschikbaar vanaf 75.000 dollar en is gebouwd om de computertaken uit te voeren voor cloud, big data en business analytics. Big Blue zegt dat de zEnterprise BC12 het resultaat is van een onderzoeksinvestering van een miljard dollar in mainframetechnologie. Zo'n 2500 IBM'ers, verspreid over de wereld, hebben er in totaal vijftien miljoen uur aan gewerkt, aldus het it-concern.

De koelkasthoge zEnterprise BC

IBM meldt dat het nieuwe mainframe de omvang heeft van een koelkast. De eerste mainframes waren vijftig jaar geleden zo groot dat ze een hele kamer in beslag namen. Een ander groot verschil: mainframes kostten destijds miljoenen dollars. De zEnterprise BC12 is beschikbaar vanaf 75.000 dollar en daardoor geschikt voor zowel middelgrote als grote bedrijven. IBM beweert dat dit nieuwe mainframe de veiligste en technologisch meest geavanceerde bedrijfsserver is die nu op de markt aanwezig. zEnterprise zou het enige commercieel beschikbare platform zijn met de hoogste veiligheidsstandaard EAL 5+.

Nieuw leven

Het kamerbrede IBM mainframe System/360.

Het mainframe is al talloze malen dood verklaard. Ten onrechte, stelt IBM. Volgens het bedrijf hebben vooral bankiers, detailhandelsbedrijven en overheden in landen die economisch sterk groeien de voordelen ontdekt van dit solide computerplatform. In de afgelopen drie jaar zegt het concern meer dan 40 procent van zijn mainframes te hebben verkocht in landen als Afrika, China en Brazilië. Recent rapporteerde IBM dat de omzet uit mainframes met 11 procent is gestegen in het afgelopen kwartaal.

Hybride

IBM investeerde dit jaar al vijftig miljoen dollar in het mainframeplatform om banken en andere bedrijven in staat te stellen mobiele diensten aan te bieden, in microseconden fraude te detecteren en overheden de mogelijkheid te geven overheidsdiensten uit de cloud te bieden. Het hybride ontwerp van de zEnterprise BC12 maakt het mogelijk om duizenden virtuele servers te hosten op een enkele mainframe.

IBM zEnterprise BC12

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4790435). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.