Managed hosting door True

Microsoft schrijft af op Surface-tablets

 

Microsoft Surface tablet

De Amerikaanse soft- en hardwareleverancier Microsoft schrijft negenhonderdmiljoen euro af op de voorraden van de Surface RT tablet. Dat blijkt uit de cijfers over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012/2013 die op 18 juni 2013 zijn gepubliceerd.

De bekendmaking volgt enkele dagen na de aankondiging dat de winkelprijs van de Surface RT met honderdvijftig dollar wordt verlaagd. In een toelichting op de afwaardering van de productvoorraad stelde financieel directeur Amy Hood dat de prijsverlaging ‘de verkoop zal stimuleren, waardoor wij een betere basis krijgen voor succes’.

Volgens schattingen van Microsoft-watchers zijn er van de Surface sinds de introductie een jaar geleden wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Het zou daarbij gaan om 260.000 exemplaren van de Surface RT en 740.000 exemplaren van de Surface Pro, die een volwaardige versie van het besturingssysteem Windows 8 kan draaien.

Daarmee zou Microsoft een aandeel hebben in de tabletmarkt van zo’n 2 procent. De grootste platformen zijn die van Apple - met zijn populaire iPad - en die voor het Google-besturingssysteem Android, met leveranciers als Samsung en Acer.

Gebroken boekjaar

De omzet van Microsoft steeg in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 10 procent tot 19,9 miljard dollar, bij een 5 procent lager bedrijfsresultaat van 6,1 miljard.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4778595). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.