Managed hosting door True

Inter Access helpt Vodafone-klant naar Office 365

 

Vrouw Smartphone

Ict-dienstverlener Inter Access in Hilversum gaat kleinzakelijke klanten van telecomaanbieder Vodafone bijstaan bij de migratie naar en beheer van het cloudproduct Office 365 van softwareleverancier Microsoft. Sinds juni 2013 biedt Vodafone zijn mkb-klanten van vijf tot 250 medewerkers deze clouddienst aan.

Inter Access is voor de implementatie van Office 365 de exclusieve partner van Vodafone. Het contract hiervoor heeft een looptijd van enkele jaren. Hoeveel klanten gebruik zullen maken van de dienstverlening van Inter Access is nog niet te zeggen. ‘Vodafone heeft deze dienst zelf recent gelanceerd en is nog volop bezig de salesorganisatie op stoom te brengen. De verwachtingen en ambities zijn erg groot. Ik kan helaas geen cijfers noemen, want wij hebben een zogeheten non-disclosure agreement getekend’, zegt sectordirecteur Zorg Chris Liebregts.

Volgens Liebregts lopen er al verschillende migraties naar Office 365 bij klanten als onderdeel van het gemeenschappelijk met Vodafone ontwikkelde product WerkPlek 2.0. Maar ook daarvan kan hij geen aantallen of klantnamen noemen. ‘We zitten nog midden in de voorbereidingen.’

Vodafone biedt de Office 365-diensten aan via directe en indirecte kanalen. Microsoft Office 365 bestaat uit de cloud-versies van Exchange Online, SharePoint Online en Lync Online en de Office Professional Plus-suite.

WerkPlek 2.0

Eerder werkten Inter Access en Vodafone al samen in het product WerkPlek 2.0. Deze oplossing is opgebouwd uit standaardbouwblokken, zoals Office 365 en SharePoint, maar het platform biedt ook de mogelijkheid om extra diensten aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn OneNet als cloud-telefonieplatform en vaste en mobiele datacommunicatie, en devices en device-management. Hierdoor kan Vodafone bedrijfsapplicaties als ‘water uit de kraan’ aanbieden.

Een voorbeeld van de flexibiliteit van het modulaire platform is SharePoint. Inter Access kan op basis van beschikbare templates of standaard oplossingen toepassingen configureren. Voorbeelden van deze oplossingen zijn projectportalen, social intranet en portalen die het plannen en voorbereiden van en deelname aan papierloze vergaderingen ondersteunen.

Genomineerd

Inter Access is met het project Uitwisselingsplatform Voor- en Vroegschoolse Educatie genomineerd voor de Computable Partner Award 2013.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4776419). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.