Managed hosting door True

Forrester: ICT-uitgaven Benelux stijgen licht

 

Vrouw onderzoek laptop grafieken

De bestedingen aan ict in de Benelux zullen in 2013 met 0,2 procent minimaal stijgen tot 43 miljard euro. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Forrester in z’n nieuwste rapport. De teruggang van de ict-bestedingen elders in Europa is veel groter met 1,7 procent. Voor heel Europa komen de ict-bestedingen uit op 460 miljard euro.

Voor 2014 verwacht Forrester voor heel Europa een lichte groei van de ict-bestedingen met 3,9 procent, maar waarschuwt dat het hierin weleens te optimistisch zou kunnen zijn. Wereldwijd voorziet het bureau een groei van 2,3 procent in 2013, een vol procentpunt minder dan wat werd voorspeld in januari 2013. In 2014 gaat de wereldmarkt met 5,4 procent groeien.

Analist Andrew Bartels van Forrester schrijft dat cio’s blijkbaar het standaard recept volgen voor een economische crisis: het schrappen van investeringen in ict-apparatuur, software en nieuwe projecten. ‘Toch zullen zij sterker moeten snijden in andere kostenposten als onderhoud en outsourcing.’

De Europese ict-markt loopt met z’n waarde van 460 miljard euro steeds verder achterop bij die in Noord- en Zuid-Amerika (960 miljard euro) en Azië (493 miljard euro). De drie grootste Europese markten (Duitsland, Frankrijk en VK) kachelen in 2013 gemiddeld met 1 procent achteruit. Duitsland (86 miljard euro) en de VK (tachtig miljard euro) zien beide de bestedingen met 0,1 procent groeien, Frankrijk (70 miljard euro) valt terug met 1,1 procent.

Software

Hoewel de uitgaven in de meeste productgroepen gelijk blijven of dalen, doet software – in het bijzonder mobiele apps en business analytics-software - het met een groei van 2,2 procent het best. De verliezers zijn consulting en integratie (0,2 procent), telecomapparatuur (4,3 procent), outsourcing (4,4 procent), telecomdiensten (4,5 procent) en computerapparatuur (1,6 procent).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4776393). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.