Managed hosting door True

Cofely neemt Enne Solutions uit Roermond over

 

Technisch dienstverlener Cofely heeft datacenterdienstverlener Enne Solutions overgenomen. Het datacenter van Cofely op Maastricht-Airport wordt nu met dat van Enne Solutions uit Roermond als een eigen twin-datacenter ingericht. Daarnaast biedt het Roermondse bedrijf een aantal extra diensten die Cofely klanten nog niet zelf aanbood, zoals het huren van delen van racks en een aantal hostingdiensten. Cofely concentreerde zich tot nu toe op het aanbieden van volledige suites en het verhuren van complete racks.

De overname van Enne Solutions is afgelopen 1 juni een feit geworden. Het bedrijf had bij de oprichting in 2009 nog de ambitie om het grootste rekencentrum van Limburg te bouwen en exploiteren. Die ambitie bleek niet haalbaar, waarna het bedrijf de strategie aanpaste en datacenter-clouddiensten op kleinere schaal ging aanbieden. Het bedrijf nam daarvoor medio 2011 nog branchegenoot IP2 Internet uit Amsterdam over.

Cofely levert technologische oplossingen voor energie en milieu. Vanuit Maastricht-Airport beheert Cofely een eigen Tier III datacenter en bedient het klanten als het Academisch Ziekenhuis Maastricht, de Algemene Pensioen Groep (APG) en NV Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Ook richt het bedrijf in opdracht energiezuiniger rekencentra in, zoals voor Thales Nederland in Hengelo.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4776304). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.