Managed hosting door True

Digital Realty bouwt groot datacenter Haarlemmermeer

 

Wethouder Economie, Schiphol en Cultuur gemeente Haarlemmermeer Arthur van Dijk (l) en Chris Kenney, vice-president Digital Realty, tekenen het contract voor de grondoverdracht.

Digital Realty Trust heeft met de gemeente Haarlemmermeer een contract gesloten voor het bouwen van een datacenter van 16.000 vierkante meter. Daarvoor heeft de Amerikaanse exploitant van datacenters een kavel van ruim twee hectare op het nieuw in te richten bedrijventerrein De President gekocht. Dit terrein ligt ten zuiden van Hoofddorp, vlakbij Amsterdam en Schiphol. Op 11 juli 2013 vond de grondoverdracht plaats tussen de gemeente en Digital Realty Trust.

Digital Realty Trust, een van 's werelds grootste bedrijven die datacentercapaciteit biedt, is al actief in Nederland met hostinglocaties in Amsterdam. Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft het bedrijf voor uitbreiding gekozen omdat er op de Nederlandse markt nog steeds veel vraag bestaat naar datacenterdiensten. Bovendien was er behoefte aan een groter kantoor. Het nieuwe datacenter in Haarlemmermeer krijgt dan ook kantoorruimte erbij.

Aantrekkelijke locatie

Dat Digital Realty voor Haarlemmermeer heeft gekozen komt volgens vice-president Chris Kenney door de goede bereikbaarheid, de nabijheid van Schiphol en het aantrekkelijk vestigingsklimaat van de regio Haarlemmermeer, waarvan de ontwikkeling van het industrieterrein De President een voorbeeld is. Kenney was overgevlogen vanuit het hoofdkantoor in San Francisco om de contractondertekening luister bij te zetten. De gemeente Haarlemmermeer kent overigens meerdere datacenter, onder andere in Schiphol-Rijk.

Digital Realty Trust (omzet 1,3 miljard dollar) beschikt wereldwijd over 122 datacenters van Digital Realty die gezamenlijk ruim twee miljoen verhuurbare vierkante meter beslaan. Het portfolio is verspreid over 32 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4775721). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.