Managed hosting door True

Microsoft concurreert met hardwarepartners

 

De van oorsprong softwareleverancier Microsoft gaat de concurrentie aan met zijn hardwarepartners. De leverancier start de eigen hardwaredivisie Devices and Studios Engineering Group en gaat daarom concurreren met partijen waaraan Microsoft zijn succes heeft te danken. Via een reorganisatie zal de rest van de organisatie nog bestaan uit divisies voor besturingssystemen, applicaties en diensten en cloud en de grootzakelijke markt.

In de nieuwe hardwaredivisie vallen de Xbox en de Surface-tablet, maar ook randapparatuur als toetsenborden en muizen. Toch is de algemene verwachting dat Microsoft meer hardware gaat ontwikkelen. Om serieus mee te kunnen doen zal Microsoft dan met een eigen pc moeten gaan komen. Als dit zo is, dan gaat het de concurrentie aan met de Dells, HP’s en Lenovo’s van deze wereld. Dit zijn wel de oem-partners uit het verleden waar Microsoft zijn succes aan heeft te danken.

In de oude situatie was er frictie tussen teams van verschillende productgroepen. Microsoft achtte het daarom noodzakelijk om horizontaal-georiënteerde divisies te ontwikkelen. Zodoende denkt het bedrijf slagvaardiger en innovatiever te kunnen worden. Microsoft heeft de afgelopen tijd vooral terrein verloren op het gebied van mobiele apparaten en internetdiensten. Met de reorganisatie wil Microsoft vooral op deze vlakken een inhaalslag maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4775703). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.