Managed hosting door True

Toshiba breidt fabriek voor NAND-geheugens uit

 

Ontwerp van Fab5, Toshiba Yokkaichi Operations (illustratie: Business Wire)

Toshiba Corporation gaat zijn chipfabriek nr.5 in het Japanse Yokkaichi uitbreiden. De bouw start in augustus en moet volgend jaar zomer zijn afgerond. Toshiba wil in de fabriek een nieuwe generatie Nand-flashgeheugenchips produceren alsook zogeheten 3D-geheugenchips. Het ict- en elektronicaconcern verwacht een groeiende vraag naar smartphones, tablets en solid state drives (ssd's) en daardoor ook meer vraag naar geheugenchips.

Op het fabrieksterrein in Yokkaichi staan vijf productiefaciliteiten van Toshiba; drie ervan worden gebruikt voor de productie van Nand flash memory. Van een ervan, Fab 5, ging het eerste deel van de fabriek in juli 2011 in productie. Toshiba wilde voor de start van de tweede bouwfase eerst afwachten hoe de markt voor halfgeleiders zich zou ontwikkelen. Het concern voorziet inmiddels een groei op de middellange en lange termijn voor geheugenchips en heeft besloten het tweede deel van Fab 5 af te bouwen.

De nieuwe productiefaciliteit zal beschikken over een geautomatiseerd transportsysteem en diverse energiebesparende technieken. Ook wordt het gebouw zoveel mogelijk aardbevingbestendig gemaakt.

In de Gartner-ranglijst van grootste chipproducenten staat Toshiba vijfde, achter marktleider Intel, Samsung, Qualcomm en Texas Instruments. In 2012 zag het Japanse technologieconglomeraat zijn chipomzet met bijna 10 procent dalen tot 10,6 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4772758). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.